Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara soğuk olarak tüketilebilirken, etli dolma çeşitleri ise ana yemek olarak tüketilebilir. Özellikle yanında yoğurt ile enfes gidecek dolma çeşitlerini sevdiklerinizi kolaylıkla hazırlayabili...

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme süreleridir. Dolma yapma işlemini bitirdiyseniz - ki bu en zor olanıdır- pişirme işini çok da kafanıza takmamak gerekir. Bütün dolmalarda aynı olan pişirme yöntemi şudur ki; dolma kısık ...

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmadan yenilebilmesi ve oldukça pratik olması.Çiğden zeytinyağlı biber dolmasıiçin malzemelerYarım kilo dolmalık biber1 adet iri kuru soğan

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıcan dolmasını, diğer kuru patlıcan dolmalarından en büyük özelliği tadının ekşi olması ve etinin çok olmasıdır. Özellikle acılı yemeklerden hoşlanan kişiler bu yemeğe hiç de yabancılık çe...

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Biber, soğan, domates, patlıcan, patates, yaprak, pazı dolma olarak hazırlanabilecek sebzelerdendir. Hazırlanan dolmanın damaklarda güzel tat bırakması için iç harcının lezzetli hazırlanması...

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane yörelerine has özel bir Doğu Anadolu yemeği olarak bilinmektedir. Bu farklı lezzeti yapmak son derece maharet istemektedir.Lor Dolması Malzemeleri

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur olan kuru patlıcan dolmasının ünü kendi bölgesinin sınırlarını aşarak yurt geneline dağılması sonucu herkesin beğenerek tükettiği bir dolma çeşidi olarak sofralarımıza gelerek yerleşmiştir...

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığında kurutuluyor olması sağlık açısından da fayda sağlamaktadır. Etli halep dolmasını akşam yemek olarak, zeytinyağlı halep dolmasını ise kabul günlerinizde konuklarınıza ikramlık olarak...

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma türlerine benzese de pek çok özgün noktası vardır. Bu yazıda kısaca kalamar dolması için gerekli malzemelerden ve tarifin hazırlanışından bahsedeceğiz.Kalamar dol...

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Hanım biber dolmasını soslu veya tencerede sulu olarak hazırlanmaktadır. Ancak fırında yapıldığı zaman lezzeti bir kat daha artan biber dolması, sevmeyenlerin bile keyif alarak tükettikler...

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Benim uyguladığım ve çok beğendiğim tarifi veriyorum size. Tarifte nar eksisi kullanıyoruz, nar ekşinin çok güzel bir yeri var sos da asıl lezzeti veren nar ek...

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında servis önerisi olarak sarımsaklı yoğurt ikram edilmesini tavsiye ederiz. 1 porsiyon kara dolması yaklaşık olarak 230 kaloriye eş değer olduğu için yanında ekmek tüketmenizi pek tavsiye etme...

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber dolması içerisine konulan malzemeye göre kalori oranı değişmektedir. Biber dolması kaç kalori dediğimizde dolma içerisinde kullanılan malzeme çeşidine göre değişen bir kalori değeri bulun...

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde her bölgede yapılmaktadır. Ancak Gaziantep ilinde yapılan mumbar daha bir lezzetli ve farklıdır. Mumbar dolması özellikle koyun ve kuzunun ince bağırsağından yapılmasına rağmen günümüzd...

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet sofralarınızda gururla yer verebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık dileklerimle afiyet olsun.Beyaz Lahana Dolması İçin Gerekli Malzemeleri

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan yemekler arasında olan kaburga dolması genelde özel konuklara ve ailenin hep bir arada olduğu günlerde yapılmaktadır.Kaburga Dolması Malzemeleri1 adet k...

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketilen tarifleri içerir. Dolma çeşitleri teze dolmalık biber, patlıcan, kabak, patates, soğan, domates gibi sebzelerle yapıldığı gibi, bunların kurutulmuş olanları da dolma için kullanılabili...

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hitap eden şahane görselliği ile sevdiklerinize ve konuklarınıza bir ziyafet şöleni sunabileceğiniz harika bir lezzettir. Genel olarak düşünüldüğünde iç pilavlı dolma hindi ile düşünülmekte...

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmasını bir de bizim önerdiğimiz tarif ile yapmanızı umut ediyoruz. Özellikle biberlerin el ile seçilip alınması ve boyutlarının oldukça küçük olması hem görsellik açısından hem de damakta b...

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konuklarınıza şaşırtıcı ikramlar sunabilirsiniz. Adını sık, sık duyduğumuz fakat tarifini denemeye pek cesaret edemediğimiz soğan dolmasını size önereceğimiz tarif ile hazırlamayabilir ve sevd...

İskilip Dolması

İskilip dolması, adından da anlaşılacağa üzere çorum yöresine ait bir yenmek türüdür. Genelde bu dolma yerli halk tarafından düğün ve özel günlerde çok sık yapılmaktadır. Büyük kazan tipi tencerelerde hazırlanılan İskilip dolmasının en önemli püf noktası ise pirinçlerin bol suda bir gece bekletilmesidir. Bekletilen pirinçler her ne kada...

Dolma Kalori

Dolma kalori, mutfak kültürümüzde dolma çeşitleri oldukça fazladır. Örneğin zeytinyağlı dolma, biber dolması, patlıcan dolması, kabak dolması gibi çok fazla çeşidi vardır. Her çeşitte kullanılan malzemeler farklı olduğu için kalori değerleri de kullanılan malzemelerin çeşidine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Burada bilgilendirmek...

Hindi Dolması

Hindi dolması, genelde yıl başın da yapılan bir dolma çeşididir. Bu dolma tarifine sadece yeni yıla girerken soframızda yer verdiğimiz gibi diğer günlerde de yapmamızda fayda vardır. Hindi dolmasının diğer türlerine göre biraz zahmetli olması ve geç pişmesi nedeniyle bu dolmaya hamınlar pek sıcak bakmamaktadır. Ancak iç malzemesi hazırlandık...

Yaprak Dolması

Yaprak Dolması Türk mutfağının en önemli zeytinyağlıları arasında yer almaktadır. Hem zahmetli olması hem de lezzeti ile en zor zeytinyağlı olduğu düşünülüyor olsa da piknikler ve misafir ağırlamak için en çok tercih edilen yiyecekler arasında yer alan yaprak sarması yapımında öncelikle asma yapraklarının salamura edilmesi gerekmektedir. Asm...

İşkembe Dolması

İşkembe dolması, Doğu bölgesinde yaşayan kişilerin ve Arap halkının çok sık yaptığı bir lezzettir. İşkembe dolmasının Arap mutfağına ait olduğu hakkında bir söylenti olsa da bu konu hakkında kesin bir bilgi yoktur. Mardin ilçelerinde sık, sık yapılan işkembe dolması Kibbe, kibbeh ve kibe olarak adlandırılıyor. İşkembe severlerin bu yeme...

Etli Lahana Dolması

Etli lahana dolması, hazırlanması uzun süren ama sofraya konulduğunda hemen tüketilen yemekler arasında yer alır. Lahana sevmeyenlerin bile severek tükettikleri lahana dolması sağlık açısından oldukça faydalıdır.Etli Lahana Dolması Malzemeleri1 adet orta boy lahana250 gr ince kıyım yapılmış e...

Katıklı Dolma

Katıklı dolma, dolma çeşitleri arasında farklılığı ile adından sıkça bahsettiren enfes bir tariftir. Özellikle ince bulgurdan yapılıyor olması ve pişirme süresinin kısa olması nedeniyle günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir.Katıklı Dolma Malzemeleri1 kilo ince ve uzun kabak150 gr ...

Etsiz Biber Dolması

Etsiz Biber Dolması, Tarihi Orta Asya uzanan dolmanın Türk mutfağının vaaz geçilmez lezzetlerinden biridir. Dolmanın hemen hemen her sebzeden yapılabilen yemektir. Bu yazıda size dolmanın bir çeşidi olan etsiz biber dolmasının nasıl yapıldığını öğreneceğiz. Yapım aşamasında malzemelerin bire bir kullanılması yemeğinizi çok daha lezzetli yapa...

Biber Dolması İçi

Biber dolması içi, biber dolması farklı iç harçlar kullanılarak yapılabilir. Çiğ, kavrularak etli, pirinçli ya da bulgurlu biber dolması içi hazırlanarak farklı lezzetler ortaya çıkabilir. Biber, kalori bakımından düşük bir sebze olduğu için diyet listelerinde de sıkça yer verilmektedir. Vitamin, mineral, diyet lifi ve protein bakımından da ...

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması: Bayramlarda özel günlerde bolca yere sahip olan ve bundan mütevellitTürk kültüründe önemli bir yere sahip olan dolmanın ana ve ara öğünlerde tüketilen birçok çeşidi vardır. Fakat bugün size en pratik olanının nasıl yapıldığını anlatacağım. Tabi her yiğidin ayrı yoğurt yiyişi var demiş atalarımız sizlere bu tarifi anla...

Sarma Dolma

Sarma dolma; ülkemizde neredeyse bilmeyen hiç kimsenin olmadığı, çocukluğumuz boyunca hemen hepimizin annesinin sık sık pişirdiği bir tariftir. Tarifi bizzat hazırlayan kişi sayısı daha az olsa da herkes sarma dolmanın tadını, görünüşünü, genel hatlarıyla hazırlanışını mutlaka bilir. Türk mutfağında yer alan onlarca dolma tarifinden belki de e...

Enginar Dolması

Enginar dolması; çok fazla bilinmemekle beraber belirli yörelerde sık sık pişirilen, son derece lezzetli tariflerden biridir. İçinde barındırdığı enginar dolayısıyla enginar dolması; karaciğer için de son derece faydalı bir yemektir. Geniş çevrelerce bilinmese de enginar dolması pişirmek o kadar da zor değildir. Bazı temel mutfak bilgilerine sahip ...

Fırında Dolma

Fırında Dolma, bugüne kadar fırında dolmayı denemeye fırsatınız olmadı ise işte size fırsat. Hazırlayacağınız Dolmanız ister biber dolması ister kabak veya ne dolması olursa olsun dolmanın kendine özgü lezzeti bir başka olur. Ancak bu leziz dolmalar bir de fırında pişerse dadına doyum olmaz. Bugünkü tarifimizde karışık dolma hazırlayara...

Fırında Tavuk Dolması

Fırında tavuk dolması, özel günlerin vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle fırında pişiriliyor olması yemeğe ayrı bir lezzet katmıştır. Fırında tavuk dolmasını sevdiklerinizin bir arada olduğu dönemlerde hazırlayabilirsiniz. İçerisinde pirinç olması nedeniyle doyurucudur ve herkesin hoşuna gidecek niteliktedir.Fırında Tavuk...

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, yaz ayının geldiğini soframızı renklendiren yeşil renkli sebzelerden anlarız. Bunlardan bir tanesi de mükemmel lezzeti ve şifa verici özelliği ile kabak sebzesidir. Kabak sevmeyenlerin bile yanında 1-2 kaşık yoğurt ile severek tükettikleri etli kabak dolmasının yapılışına geçebiliriz.Etli Kabak Dolm...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması özellikle akşam yemekleri için ailece sevebileceğiniz yemeklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden yapımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.Etli biber dolması için malzemeler300 gram orta yağlı kıymaYarım kilo dolma biber2 çorb...

Pırasa Dolması

Pırasa dolması, pırasa sevmeyenlerin bile tadına doyamayacakları bir lezzettedir. Özellikle kış mevsiminde sık, sık tüketilen pırasa, çocuklar tarafından pek sevilmemektedir. Ancak pırasa dolması 7'den,70'e herkesin hoşuna gidecek niteliktedir.Pırasa Dolması malzemelerYarım kilo kalın pırasa2...

Lahana Dolması

LahanaDolması, faydalı ve besleyici bir dolma çeşididir. Hazırlanması biraz uzun sürse de sofraya geldiğinde hemen tüketilen ve tabakta bir tane bırakılmayan lahana dolmasını bir de bizim önereceğimiz tarif ile denemenizi tavsiye ederiz. Etli lahana dolmasını ana yemek olarak yanında birkaç kaşık yoğurt ile tüketebilirken, zeytinyağlı l...

Pazı Dolması

Pazı dolması, yanında sarımsak yoğurt ve pişerken üzerine ilave edilen özel sosu ile harika bir dolma türüdür. Özellikle pazıyı okul çağındaki çocukları haftada en az iki kere yedirmek gerekiyor. Pazının içerisinde yer alan etken maddeler çocukların gelişimine, beyin fonksiyonlarını ilerletmelerine ve genel sağlıklarına katkı sağlıyor.<...

Yalancı Dolma

Yalancı dolma, et kullanılmadan hazırlanan dolmalara Türk mutfağında yalancı dolma ismi verilir. Lahana, sarma, patlıcan, patates, soğan gibi birçok farklı sebze yalancı dolma yapımında kullanılır. Yalancı dolmanın ana malzemeleri kuru soğan, pirinç ve zeytinyağıdır. Dolmalık fıstık ve kuş üzümü yalancı dolma yapımında yaygın bir şekild...

Kuru Kabak Dolması

Kuru Kabak Dolması, Mevsiminde bolca alınarak kurutulan kabaklar kışın canınız kabak çektiğinde rahatlıkla yapabileceğiniz enfes kabak dolması yapmanızı sağlamaktadır. Hem görüntüsü hem de müthiş tadı ile yiyenleri kendine hayran bırakan kabak dolmasının yapımı da oldukça kolaydır. Mevsiminde kurutarak derin dondurucuda muhafaza etmiş olduğu...

Mantar Dolması

Mantar dolması; her ne kadar biber dolması, yaprak sarması, vs. Dolma çeşitlerinin yanında adı pek duyulmayan ve sönük bir tarif olarak kalsa da aslında yapımı çok basit ve son derece lezzetlidir. Mantar dolması tarifinde tipik dolma yapımından farklı hiçbir şey yoktur. Yani; her dolma tarifindeki gibi içi doldurulması gereken bir malzeme vard...

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak çiçeği dolması hem lezzetli hem de ilginç dolma tariflerinden biridir. Canınız dolma çektiğinde kabak çiçeği dolmasını yarım saat içerisinde hazırlayabilir ve kendinize eşsiz bir şölen yapabilirsiniz. Ayrıca kabak çiçeğinin içerisinde bol miktarda B1, C vitamini, fosfor, potasyum, çinko ve lif bulunduğu için haftada en az bir kere...

Mumbar Dolması

Mumbar dolması, bumbar dolması olarak da bilinen bu yemek çoğunlukla doğu Anadolu bölgesinde yapılmaktadır. Özellikle işkembe ve kokoreç severler mumbar dolmasına hiç de yabancılık çekmeyeceklerdir. Kasaptan alınan kuzu işkembesinin içerisi doldurularak hazırlanan mumbar dolmasını yapmayı daha önce denemediyseniz size önereceğimiz tarif...

Patates Dolması

Patates Dolması, anayemek olarak sofralarınız da yer alabileceği gibi aynı zamanda davet sofralarınızda garnitür olarak da hazırlanabilecek mükemmel bir yemek olan patates dolması mükemmel lezzeti ile akıllarda kalacak şahane bir dolma türüdür.Patates Dolması İçin Gerekli Malzemeleri1 kg orta irilikte...

Dolma İçi

Dolma içi, yediğimiz lezzetli dolmaları pişirdiğimiz iç harcıdır. Etli, kıymalı, zeytinyağlı olarak hazırlanabilen dolma içinin ana malzemesi genellikle pirinçtir. Bazı yörelerde ise bulgurda kullanılır. Pirinç dışında maydanoz, dereotu, nane gibi yeşillikler, kuru soğan, domates, salça ve çeşitli baharatlarla lezzetini alan dolma içini mümk...

Ayva Dolması

Ayva dolması; Anadolu'nun en güzel yöresel tatlarından biridir. Malatya ve çevresinde daha çok bilinir. Ayva dolmasını layıkı ile yapabilmek için tabi ki biraz ustalık ve biraz yöresinin havasını solumuş olmak şarttır. Ama yine de ortalama ölçüde bir ayva dolması yapmak zor değildir. Bu yazıda da ilk defa deneyecek olanlar ve mutfak konusunda bilgi...

Karışık Dolma

Karışık Dolma, Dolma mevsiminde yapılan sebzelerle müthiş lezzetli, hepimizin bayılarak yediği, Türk mutfağına ait en özel yemeklerden bir tanesidir. Yapım aşaması zahmetli gibi görünse de tamamen el alışkanlığı ile ilgilidir. Birkaç kez yaptıktan sonra aslında hiç de zor olamadığını görürsünüz. Dolma hep anne yemeği olarak bilinir. Dolmanın...

Ekmek Dolması

Ekmek dolması, İzmir bölgesine ait yöresel lezzetlerden biridir. Yuvarlak buğday ekmeğinin iç kısmı boşaltılarak yapılıyor ve adını da bu nedenden dolayı ekmek dolması olarak alıyor. İlk kez yapanların bile lezzetini tam anlamıyla tutturdukları ve aynı zamanda da düşünülenin aksine bir o kadar da kolay bir yemek tarifidir.

Patlıcan Dolması

Patlıcan dolması, patlıcan sevenlerin favorileri arasında olan bir dolma çeşididir. Bilhassa çekirdeksiz ve koyu renkli patlıcanların dolması bir harika olmaktadır. Patlıcan alırken dış renginin oldukça koyu olmasına ve yumuşak olmasına dikkat edelim bu önemli bir püf noktasıdır. Sert patlıcanların iç kısımların da çok fazla ve kalın çe...

Kabak Dolması

Kabak dolması; lahana ve biber dolmalarıyla beraber artık klasikleşmiş, ev hanımlarının akşam yemeği tercihlerinde en bilinen lezzetlerden biridir. Dolmalık malzeme olarak kullanılan kabağın içine harcın doldurulmasıyla elde edilir. Aşağıda da kabak dolması için gerekli malzemeler ve adım adım kabak dolması tarifinin hazırlanışı yazılmıştır. K...

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı biber dolması, geleneksel yemek tariflerinin arasında yer almaktadır. Hazırlayacağınız dolmanın daha lezzetli olmasını isterseniz, iç malzemesini mutlaka bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletin. Bazıları dolmanın iç malzemesini kavurmadan  çiğ olarak yapsa da zeytinyağlı biber dolmasının iç malzemesi kavrulara...

Kuru Patlıcan Dolması

Kuru patlıcan dolması; ülkemizin dört bir yanında inanılmaz çeşitliliğe sahip olan dolma çeşitleri arasından en özgün ve en leziz tada sahip olanlarından biridir. Lahana, biber, patlıcan vb. Tipik malzemelerin aksine, kuru patlıcan dolmasında doldurulmak üzere tahmin edileceği gibi kuru patlıcan kullanılır ve bu da tarife bambaşka bir tat kata...

Güveçte Biber Dolması

Güveçte biber dolması hem sunum hem de lezzet açısından sofralarınızı süsleyen ve misafirlerinizi ağırlamak için pratik, kolay ve harika bir tariftir. Türk sofrasının değişmez ve çok lezzetli tatlarından biri olan güveçte biber dolması içerisinde bulunan zeytinyağı ve baharatlar ile karışınca hem sağlıklı hem doğal olmasından dolayı vüc...

Domates Dolması

Domates dolması, yaz ayının gelmesi ile marketlerin manav reyonlarını renklendiren domatesler kokusu ile de kendini sevdirmektedir. Her yemeğe yakışan ve lezzet veren domateslerin dolması da bir harika oluyor. Eğer bu tarifi daha önce hiç denemediyseniz size tavsiyemiz Ayaş domatesini kullanmanızdır. Hem iri oluyor hem kokusundaki aroma...

Etli Kuru Patlıcan Dolması

Etli Kuru Patlıcan Dolması, Bilindiği gibi Türk mutfağı dolma olmadan olmaz. Her çeşidi ayrı güzellikle olan dolma çeşitlerinden bana göre kuru patlıcan dolmasının tadı bir ayrı güzeldir. Özellikle de etli yapıldığında yemesi çok keyifli oluyor. Yazın sıcağında mis gibi kurutulmuş patlıcanların her mevsim dolması yapabilirsiniz. Gaziantep mu...

Kadayıf Dolması

Kadayıf dolması; Anadolu'nun yöresel lezzetlerinden biri olarak sofralarımızı süsleyen muhteşem bir tattır. Geçmişten beri özellikle Erzurum yöresinde mutfaklara konuk olan bu tatlı, yiyen herkesin hayran olacağı bir tada sahiptir. Şerbetli tatlılar grubunda olması onu daha yenilesi kılar. Herkesin denemesi gereken eşsiz bir ziyafettir. Bu yaz...

Tavuk Dolması

Tavuk Dolması, genellikle bu yemek hindi dolması olarak akıllarda kalmıştır. Ancak günümüzde tavuk dolması hindi dolmasından daha da popüler olarak hazırlanmaktadır. Kolaylıkla herkes tarafından yapılabilen tavuk dolması ile akşam yemeklerinizi bir ziyafete çevirerek harika sunumlar eşliğinde sevdiklerinize ve kendinize leziz bir ziyafe...

Fırında Kabak Dolması

Fırında kabak dolması, Kabak bitki olarak algılansa da aslında tohumları olduğu için bir meyvedir. Kabağın kalın kabukları sayesinde içerisindeki naif yapısı korunur. Kabakta A, E, C, K vitaminleri bulunur. Demir, bakır, magnezyum açısından zengindir. Kabağın içerisinde bulunan mineral ve vitaminlerin sağlığa çok faydası vardır. Kalp sağlığı...

Bulgurlu Kuru Dolma

Bulgurlu kuru dolma, sebzelerin bol olduğu zamanda güneş altında kurutulur. Kış aylarında da hormonlu sebzeler tüketmektense yaz aylarında kurutmuş olduğumuz sebzeleri tüketmek daha sağlıklı. Yaz aylarında yapmış olduğumuz kuru sebzeler ile istenilen yemek gönül rahatlığı ile yapılır. Özellikle kış aylarında kadınların altın günlerinin vazge...

Şırdan Dolması

Şırdan dolması, şırdan midenin bir bölümüdür. Şırdan olarak söylense de genellikle şırdan dolması denir ve Adana'nın meşhur kokoreç, mumbar gibi sakatat yemeklerinde de kullanılır, zaten şırdan dolması da Adana'ya has özgü bir yiyecek çeşididir. Bilmeyenler görüntüsü açısından ilk önceleri yemekte teredtüt edebiliyorlar ama tadına baktıktan ...

Midye Dolma

Midye dolması, mavi ya da kara midyenin pişirilip daha sonra iç pilav ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. Ülkemizde özellikle Marmara ve Ege Bölgelerinin bazı illerinde yapılır. Günümüzde genelde sokak satıcıları tarafından çapraz tahta ayaklar üstünde yerleştirilen tepsiyle satıldığından özellikle hijyen konusunda endişeleri ola...

Piliç Dolması

Piliç dolması, zor bir yemek gibi görünse de bir kere deneyenlerin ikinciyi yapmak için sabırsızlanacakları bir tariftir. Piliç dolması gerek fırında gerekse ocağın üzerinde yapılması mümkün bir tariftir. Yalnız biz bu tarifimizde piliç dolmayı fırında ve fırın poşetinde pişirmeyi  uygun gördük ve bu şekilde harika oldu. Şimdi pili...

Antep Kuru Dolma

Antep kuru dolma, Türk mutfağının en gözde yemeklerinden birisidir. Antep kuru dolma, misafirine hünerlerini göstermek isteyenler için oldukça göz doldurucu bir yemektir. Ramazan da iftarda ara sıcak olarak ikram edilebildiği gibi günlerde de salata olarak sunulabilir. Antep kuru dolmayı yaz aylarında kendi imkânlarınızla ...

Antep Usulü Patlıcan Dolması

Antep Usulü Patlıcan Dolması: Antep mutfağı yemek çeşitleriyle oldukça zengindir. Yemeklerden hariç kurutulmuş patlıcan, biber, domates ve baharatları ile de oldukça zengin bir mutfak şehridir. Türkiye genelinde birçok lokantalarda kırmızı pul biberi olmak üzere birçok malzemeyi Antepten temin etmekteler. Ayrıca ilk mutfak müzesi Antep ...

Etli Kuru Biber Dolması

Etli kuru biber dolması, özellikle kış aylarında sıkça yapılan yemek tariflerinden biridir. Mevsiminde alınan taze dolmalık biberler kurutulur ve kış ayları için serin bir yerde muhafaza edilir. Kışın organik taze biber olmadığı zamanlarda bu biberler ile dolma yapılır. En az taze biber dolması kadar lezzetli bir dolma tarifidir. Oldukça lez...

Bulgurlu Kabak Dolması

Bulgurlu kabak dolması, tarifi güzel ve lezzetli bir yemek tarifidir. Bulgurlu kabak dolması özellikle kadınların altın günlerinin olmazsa olmazıdır. Sadece kadın günlerinde değil özel günlerde ve toplantılarda da yapılıp sunulan şık yemek tarifleri arasındadır. Yanına iki türlü pasta çeşidi yapıp güzel bir tabak hazırlayarak misafirler...

Balık Dolması

Balık dolması, Haftada en az 1 gün balık yenmelidir. Hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımıza iyi gelir. Balık çok faydalı bir hayvandır. Faydaları, omega 3 yağı bakımından dolayı kalp hastalığını ve felci önler. Somon, uskumru, sardalya, barbunya balıkları omega 3 yağı bakımından zengindir. Kolesterol metabolizmasını ayarlar. Bundan dolayı ka...

Kuş Üzümlü Dolma

Kuş üzümlü dolma: oldukça lezzetlidir. Türk mutfağında dolma çeşitlerinin yeri bilinmektedir. Dolma iç harcına kuş üzümü detayı dolmanın çok daha lezzetli bir hal almasına fayda sağlamaktadır. Kuş üzümlü dolma biber, kabak, patlıcan veya üzüm sarmasından yapılabilmektedir. Tüm dolma çeşitlerinin içeriğine kuş üzümü eklenerek çok daha lezzetl...

Katıklı Kabak Dolması

Katıklı kabak dolması: Kabak bir bağırsak dostudur. Hastanelerin bir numaralı yiyecekleri arasında yer alır. Hafif ve kolay sindirilebildiği için ameliyattan sonra hastalara kabak yemeği verilir. Kabağın içerisindeki yağ oranı çok azdır. Bu nedenle diyet menülerinin de vazgeçilmezidir. Kanseri önler. İçerisinde çok sayıda vitamin ve mineral ...

İncir Dolması

İncir dolması; kuru incirlerin içerisine ceviz ile doldurulup ve şerbet ile kaynatılıp, üzerine de kaymak koyularak servis edilen bir tatlı türüdür. İncir dolması çok besleyici ve lezzetli bir tatlıdır. Enerji değeri oldukça yüksektir. Çok enerji veren ve şeker oranı yüksek olan bir tatlı olduğu için şeker hastalığı olanlar için önerilmemektedir.

Peynirli Kırmızı Biber Dolması

Peynirli Kırmızı Biber Dolması, Peynirli kırmızı biber dolması herkesin yaptığı çok bilindik bir dolma değildir. Damak tadına göre de lezzet bakımı değişebilir. Ama vitamin açısından gayet sağlıklıdır. Bunun için bugünkü tarifimiz peynirli kırmızı biber dolması, tarif 1-2 kişilik dileyen malzemeleri çoğaltabilir.Kırmız...

Kıymalı Patlıcan Dolması

Kıymalı patlıcan dolması, yapımı kolay dolma tariflerinden biridir. Yaz geldiğinde taze patlıcanla, kışın kuru patlıcanla bu enfes tarifi her mevsim yapabilirsiniz. Patlıcan sebzelerin arasında çok farklı tarifleri olan sevdiğimiz bir yiyecektir. Dolma ise genellikle etli ve zeytinyağlı harçla hazırlanan, değişik sebzelerin içine doldurulup ...

Ekşili Dolma

Ekşili Dolma pek çok kişinin severek yediği ancak zahmetli bir yemek olması sebebiyle yapmaktan kaçındığı yemekler arasında yer alır. Eğer misafiriniz gelecekse özenerek hazırlayabileceğiniz bu yemek hafif ekşili tadıyla ve hafif bir yemek olması sebebiyle en doğru tercih olacaktır. Sadece misafirleriniz için değil çocuklarınız için de ev ye...

Biber Dolması

Biber dolması; ülkemizin her köşesinde sık sık pişirilen, en çok tercih edilen dolma çeşitlerinden biridir. Yöresi tam olarak bilinmediği gibi özellikle çok pişirildiği belirli bir bölgede yoktur. Yeni ülkemizin her köşesinde aynı derecede bilinen biber dolması; ev hanımlarının akşam yemeklerindeki vazgeçilmez tariflerindendir. Neden bu kadar ...

Zeytinyağlı Yaprak Dolması

Zeytinyağlı yaprak dolması, Zeytin yağlı yaprak dolması Türk mutfağının baş tacı edilen yemeklerinden biridir. Soğuk meze denildiğinde ilk akla gelendir. Küçük büyük herkes tarafından çok sevilerek yenir. Zeytin yağlı yaprak dolması hem göze hem de mideye hitap ettiğinden özellikle misafir ağırlamakta tercih edilir. Şimdi kısaca tarifine geç...

Kulaktan Dolma Tarifler

Kulaktan Dolma Tarifler, Birçok yöresel yemek kulaktan dolma tariflerdir ve nesilden nesillere hızla yayılır. Peki nedir bu kulaktan dolma tariflerin lezzeti derseniz? İşin gizemi eskilerde saklıdır. Bizim Osmanlı mutfağına dayanan çok köklü bir damak tadımız vardır. Onların bilgi birikimi ve tavsiyeleri ile yöreden yöreye değişen çok çeşitl...

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, hepinizin bildiği üzere dolma; Türk mutfağının olmazsa olmazlarından ve birden fazla türü mevcut olan bir yemek çeşididir. Ayrıca her yörede farklı yapılış şekli olan dolma; domates, soğan, biber, kabak, pazı, lahana ve daha birçok çeşitli sebze ile hazırlanabilmektedir. Kurutulmuş patlıcan, kabak ve biberle yapıldığın...

Yeşil Biber Dolması

Yeşil Biber Dolması, Türk mutfağı denince akla gelen yemeklerden biridir, tüm Dünyada meşhur olan Türk yemeğidir. İsmi de Dünyanın her yerinde hemen hemen aynıdır. Yeşil biber dolması yanında bir kâse süzme yoğurt ile yendiğinde tadına doyum olmaz. Besleyici ve doyurucu çok sağlıklı bir yemektir. İstenildiğinde iç harcına kıymada katılabilir...

Ciğer Dolması

Ciğer dolması, Memeli hayvanların, balıkların ve kümes hayvanlarının karaciğerleri insanlar tarafından tüketilmektedir. Dana, sığır, tavuk, kuzu gibi hayvanların ciğerleri besin olarak kullanılmaktadır. Bu hayvanların ciğerleri kasaplarda ve marketlerde satılmaktadır. Kızartarak, kavurarak, fırınlayarak ciğeri tüketebilirler. Baharatlarla le...

Dolma Biber Turşusu

Dolma Biber Turşusu, Sonbaharın gelmesi ile hepimizi bir telaş sarar ve olanca hızıyla başlar kış hazırlıkları. Kış hazırlığı deyince bölgelere, yörelere hatta evlere göre değişir bu hazırlıklar ve bu hazırlıkların başını elbette çeşit, çeşit turşular çeker. Neredeyse turşu yapılmayan ev yoktur. Bu hazırlık annelerimizden gördüğümüz kış...

Kuru Biber Dolması

Kuru biber dolması, ülkemizin çoğu yöresinde çok farklı yöntemlerle pişirilmektedir. Dolmanın yapımında çoğunlukla kıyma ya da bıçak arası denilen zırh kıyma et kullanılmaktadır. Kıymanın kuzu ve dana karışık olması dolmanın lezzetini arttıracak bir unsurdur. Yemeğin hazırlığı sırasında, kuru biberlerin yeni sezonda üretilmiş olması çok önem...

Taze Patlıcan Dolması

Taze Patlıcan Dolması, Her damak zevkine uygun olan Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasında bulunan dolma çeşitleri bulunmaktadır. Dolma çeşitleri arasında özellikle yaz mevsiminde en çok tercih edilen taze patlıcan dolmasıdır. Taze patlıcan dolması patlıcan sebzesini sevenler için vazgeçilmez tatlar arasındadır. Taze patlıcan dolm...

Dolma Biber

Dolma biber: Klasik Türk mutfağının leziz zeytinyağlı yemeklerinin ilk başında gelen dolma yemeklerinden biridir. Biber dolması çoğu kadının bildiği bir yemek çeşididir. Zeytinyağlı dolmaların lezzeti bir başka olur, özellikle de yapanın eli de lezzetli yemek yapmaya yakışıyorsa tadına doyum olmaz.Dolma Bibe...

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum kadayıf dolması, Yöresel bir lezzet olan Erzurum kadayıf dolması, ceviz ile kadayıfın muhteşem buluşmasının tadıdır. Bugün başta Erzurum olmak üzere tüm Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde tanınmaya başlandı. Yapılışı kolay bir tatlıdır ancak yapılan her işte olduğu gibi her iş gibi bunun da çeşitli püf noktaları var. Erz...

Kuru Dolma

Kuru dolma, Özellikle Gaziantep yöresine ait kurutulmuş patlıcan ya da dolma biberinden yapılan dolmalar Türkiye'nin her yerinde ana yemek ya da garnitür olarak sofraları süslemektedir.Kuru Dolma İçin Gerekli MalzemeleriKişi sayısına göre kurutulmuş dolmalık patlıcan (25-25 adet)250 gram orta...

Yumurta Dolması

Yumurta dolması; Türk mutfağına ait onlarca dolma tarifinden çok farklı ve alışılmadık yönlere sahiptir. Bunların en önemlisi; dolmalık malzeme olarak sebze veya meyve yerine yumurtanın kullanılmasıdır. Ayrıca harç malzemeleri de diğer çeşitlere göre oldukça farklıdır. Yazının devamında gerekli malzemeler listesi ve adım adım yumurta dolması t...

Kuzu Dolma

Kuzu dolma: Kuzu eti protein açısından çok zengindir. Günlük protein ihtiyacımızın neredeyse yarısından fazlasını kuzu eti ile karşılayabiliriz. Kuzu etinde yeterli miktarda demir de bulunur. Demir minerali diyetler için çok önemlidir. Çocukların büyümesi, bağışıklık sistemi ve yaraların hemen iyileşmesi için gerekli olan çinko kuzu etinde b...

Kurutulmuş Biber Dolması

Kurutulmuş biber dolması, kış sofralarının vazgeçilmez tatlarından biridir. Kurutulmuş dolmayı tadanlar yazdan taze biberleri kurutarak kış için hazır hale getirir. Evde kurutulmamışsa bile aktarlardan ya da marketlerden kurutulmuş ve paketlenmiş halde kolaylıkla temin edilebilir.Kurutulmuş Biber Dolması İçin Gereken M...

Bulgurlu Biber Dolması

Bulgurlu biber dolması, gerçekten çok sevilen bir dolma çeşididir. Özellikle doğu bölgesinde burgurlu yemekler hep ön planda yer alıyor. Uzmanlar tarafından da tavsiye edilen bulgur içinde barındırdığı vitamin ve mineral açısından da oldukça faydalı ve zengin bir besin kaynağıdır. Yalnızca büyükler değil küçükler yani çocuklar da oldukç...

Etli Dolma

Etli dolma, pek çok kişinin favori dolması arasındadır. Çeşitli sebzelerle yapılan dolma tarifleri etin harika lezzetiyle birleştiğinde harika oluyor. Etli biber dolması, etli kabak dolması, patlıcan dolması ve daha pek çok etli dolma tarifi var. Her birinin kendine özel lezzeti var. Başlı başına ana yemek gibi ikram edebileceğiniz bu tarifl...

Fırında Kadayıf Dolması

Fırında Kadayıf Dolması, Tadına doyum olmayan çok lezzetli bir o kadar da pratik tadı ağır olmayan bir fırında kadayıf tatlısı ailecek ve misafirlerinizle beraber sevebileğiniz çıtır çıtır tatlı. Tadına şerbetine lezzetine doyum olmayan çay saatinize uygun lezzetli bir tatlıdır. Çok sevdiğim bir tatlıyı sizinle paylaşmak istiyorum.

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması

Fırında zeytinyağlı biber dolması, zeytinyağlı yemekler Türk mutfağının en ünlü ve en sevilen yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Her türlü sebzenin zeytinyağlı çeşidi yapılabilir. Aralarında en sık yapılanı ise zeytinyağlı biber dolmasıdır. Zeytinyağlı dolmalar her yörede farklı şekillerde hazırlanır. Yapılış şekline göre bu farklılıklar ols...

Antep Usulü Kuru Dolma

Antep usulü kuru dolma hem yapımı hem yemesi zevkli güzel mi güzel bir yemektir. Gaziantep'in yemek dünyasının baharatlı kısmı olduğunu düşünürsek kurutulmuş biber, patlıcan hatta kabaktan yapılmış içi bol sarımsak ve baharatlarla bezenmiş dolmasını herkesin mutfağına kazandırması yemek becerinize beceri katacak bir deneyim olacaktır.

Top Kabak Dolması

Top kabak dolması, pişirme süresi olarak diğer dolmalardan daha kısadır. Ortalama 20 dakikada pişer. Uzun kabakla aynı tada sahiptirler fakat piyasada bulmak biraz daha zordur. Ayrıca top kabak dolması yaş sebzeden yapılır. Kurutulmuş şekli satılmamaktadır. Denemek isteyenler için malzemeler ve tarifi şu şekildedir:

Et Dolması

Et Dolması, En başta kemik sağlığı açısından oldukça önemli olan vitamin ve mineralleri içeren et, genel sağlığımız için yararı olan besin kaynakları içerisinde ilk sırada yer alır. Et tüketmek sindirim sistemi açısından da oldukça faydalıdır ve besleyici olması nedeniyle vücudumuzun ihtiyaç duyduğu olan enerjinin yüksek bir miktarını karşıl...

Zeytinyağlı Kabak Dolması

Zeytinyağlı Kabak Dolması, sevilen bir sebze yemeği olarak bilinmektedir. Hemen, hemen her kesimin sevmeyenden daha çok seveni olan kabağın özellikle zeytinyağı ile birleşerek yapılan zeytinyağlı kabak dolması tarifi edilemeyen ve yumuşak yemesi ile çok sevilen yemekler arasında yerini aldığını düşünmekteyim. Zeytinyağlı kabak dolması yanı s...

Karın Dolması

Karın Dolması, Yöresel bir tarif olan karın dolması iyi yapıldığı zaman tadına doyulmayacak bir tariftir. Özellikle sakatat sevenlerin vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Diğer adı işkembe veya mumbar dolması olarak geçer. Yapımı bayağı zahmetli olan bu yemek Türk kültürüne ait ve yöresel mutfak ziyafetlerinde olmazsa olmaz bir çeşittir. Tari...

Çiçek Dolması

Çiçek dolması, bu dolmaya dolmaların efendisi demek sanırım yanlış bir tabir olmaz. Kabağın asıl haline dönmeden önceki çiçek halidir. Adının görüntüsünün güzelliği kadar tadı da enfestir. Çiçeğin kendine özgü muhteşem bir rengi vardır. Ege yöresine özgü bir dolma çeşididir. Maalesef manavdan ya da pazardan her daim alıp yapabileceğiniz...

Taze Biber Dolması

Taze biber dolması, yaz aylarında vazgeçilmezleri arasındadır. Sarımsaklı yoğurtla sunum yaparsanız mükemmel bir tat oluşmaktadır. Yanında da yaprak sarması olursa lezzetinden vazgeçilmez. Şimdi size sofralarımızda eksik etmeyeceğiz bir lezzetli taze biber dolmasının vereceğim. Şimdiden afiyet olsun.Taze bib...

Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı biber dolması; birçok dolma tarifindekine benzer bir harcın hazırlanması ve bu harcın kırmızı biberin içine doldurulmasıyla elde edilen, Türk mutfağında yer etmiş sayısız dolma tarifinden sadece biridir. Kırmızı biber dolmasının hazırlanışında harcanması gereken hiçbir ekstra çaba yoktur. Diğer dolma çeşitlerinin zorluk derecesi ne ise...

Kuzu Kaburga Dolması

Kuzu kaburga dolması, bizim ailecek sevdiğimiz bir et yemeğidir. Hazır kurban bayramından çıkmışken ayırdığım kuzu kaburga ile kaburga dolması yapacağım. Adından çok zor bir yemekmiş gibi görünmektedir. Ama yapım aşamasında anlattığım gibi çok kolay bir yemektir ve lezzeti bi o kadar da mükemmeldir. Aile toplantılarında büyüklerim sürek...

Fırında Kırmızı Biber Dolması

Fırında kırmızı biber dolması: Fırında yapılan dolma yemeği oldukça lezzetlidir. Fırının pişim aşamasında daha hafif ve farklı bir tada sahip olmaktadır. Ana yemek olarak sofralarda yer alır ve hemen hemen herkes tarafından sevilir. Fırında kırmızı biber dolması bol içerikle yapılan ve dolayısıyla sağlığa faydalı olan bir sürü besinin birleş...

Ekşili Kuru Dolma

Ekşili kuru dolma, kuru olsun taze olsun patlıcan, kabak, biber ve tabi ki vazgeçilmezim yaprak dolması, sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Küçük, büyük her kesin severek yediği özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerindendir, dolmanın her türlüsü. Ben genelde kuru dolma yapmayı ve yemeyi seven biri olduğum için bu eşsiz lezzeti sizlerle severek ...

Peynirli Biber Dolması

Peynirli Biber Dolması, Ege'ye özgü çok lezzetli bir tariftir. Aslında bu tarif bir meze menüsünde yer alıyor diyebilirim. Ege'de peynirli biber dolması tarifi kızartılarak yapılır. Tercihe göre değişiklik gösterebilir. İsterseniz bu mezeyi kızartarak değil de fırında da yapabilirsiniz. Aslında sağlık açısından daha da faydalı olduğunundan y...

Dolma Biber Yemeği

Dolma biber yemeği: Acı ve tatlı çeşitleri olan sebze veya baharat olarak kullanılan bitkilere biber denir. C vitamini açısından çok önemli bir yere sahiptir. Dolma biberi, iştah açar, hazmı kolaylaştırır, mideyi kuvvetlendirir. Cinsel arzuyu arttırır. Kanamayı önler. Romatizmaya iyi gelir. Balgam söktürür. Akciğeri temizler. Soğuk algınlığı...

Zeytinyağlı Soğan Dolması

Zeytinyağlı Soğan Dolması, Sakın soğanın dolması olur mu diye aklınıza getirmeyin. Çünkü çok büyük yanılırsınız zeytinyağlı soğan dolması gerçekten de çok lezzetli oluyor. Vitamin deposu soğanın çok hafif ağza gelir kıvamlı olacak şekilde içi de harika bir iç harç ile doldurulduğunda ortaya hem görüntü hem de tat bakımından harika bir l...

Dolma

Dolma, Dolma mutfağımızın vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Her bölgede çeşitli sebzelerin, (Biber, kabak, patlıcan, asma yaprağı, lahana, kabak çiçeği, karalahana) içleri pirinç, bulgur, kıyma ve baharatların karışımıyla doldurulan dolma yemeklerindendir. Dolma orta Asya Türklerinden günümüze kadar gelen, yaz mevsiminde taze sebzelerden, k...

Kıymalı Kabak Dolması

Kıymalı kabak dolması, Kıymalı kabak dolması hem kuruşu hem de tazesi ile yapılabilmektedir. Taze olanı yazın kuru olanı ise kışın yapılmaktadır. Sağlığa faydalı bir yemektir. Ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Yemeğe davet ettiğiniz misafirlere sunabileceğiniz ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Oldukça doyurucu ve besleyici ö...

Antep Dolması

Antep dolması, bölgeye ait meşhur bir dolma çeşididir. Dolmayı çoluk çocuk demeden hepimiz severek ve beğenerek yediğimiz yiyecekler arasında yer alıyor. Üstelik içinde bulunan besinler dolayısıyla vitamin ve mineral açısından da oldukça önemlidir. Antep dolması özellikle yazın yapılarak hazırlanan kurutmalık biber ve patlıcandan hazırlanır....

Biber Dolması Etli

Biber dolması etli geleneksel Türk mutfağının en önemli yemeklerinden biridir. Osmanlı mutfağından beri Türkler'in biber dolması yaptığı bilinmektedir. Etli biber dolması genellikle kuzu etinden yapılmasına rağmen diğer kırımızı etler de kullanılabilir. Yağ oranı yüksek gerdan ve antrikottan elde edilen kıyma kullanılır. Küçük parçala...

Biber Dolması Bulgurlu

Biber Dolması Bulgurlu, Biber dolması Türk mutfaklarının önde gelen yemeklerinden biridir. Biber dolmasının etlisi, zeytinyağlısı her evde vaz geçilmeyen ve sofraların ana yemeklerindendir. Biber dolmaları genelde pirinç ile yapılır fakat şeker hastaları veya diyet yapan kişiler dolmayı bulgur ile yapar. Bulgurlu biber dolmasının hem ka...

Biber Dolması Kıymalı

Biber dolması kıymalı, Biber dolması hemen hemen herkes tarafından sevilen bir yemek çeşididir. Doyurucu ve besleyicidir. Besin değerleri oldukça yüksektir. Biber dolması kıyma kullanılarak yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Her ne kadar zaman alıcı bir yemek türü olsa da size sofrada yorgunluğunuzu lezzeti ile unutturacak bir yemek ...

Kıymalı Dolma

Kıymalı Dolma, o kadar güzel bir ana yemek ki bende severek yiyorum. Zaten kıymanın girdiği her yemek lezzetlidir. Aslında dolma denince akla biber dolması, kabak dolması, patlıcan dolması da gelir. Ama bide ben bunu patates ile de yapıyorum çok güzel oluyor. Yaptığınız içi patatese denerseniz patatesi seviyorsanız dolmasını da seveceğinizde...

Biber Dolması Zeytinyağlı

Biber dolması zeytinyağlı, günümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında şüphesiz zeytinyağlı biber dolması gelmektir. Yapılışı ve lezzetiyle doyumsuz olan zeytinyağlı biber dolmasını tarifi ve yapılışıyla birlikte açıklamaya çalışalım Biber dolması zeytinyağlı için gereken malzemeler3 adet kuru soğan...

Kızarmış Biber Dolması

Kızarmış biber dolması: Biber dolması, dolma çeşitleri arasında en çok bilinen ve sevilen dolma olarak sofralarda yer almaktadır. Biber dolması biberler kızartılmadan da yapılabilmektedir. Ama bugün kızarmış biber dolması tarifini sizlerle paylaşacağız. Ana yemek olarak sunumu yapılmaktadır. Kızarmış biber dolması bol içerikle yapılan ve bu ...

Bulgurlu Dolma

Bulgurlu dolma, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Bulgur dolmayı, herkes kendi yöresine göre mutfaklarında pişirmek. Bazı yöre göre bulgurlu dolma kıyma ile yapılmakta ama günümüz şartlarında kıyma alınması zor olduğunda genellikle bulgur ile yapılmakta. Tadı ve lezzeti daha başka güzel olmakta. Bulgurlu dolmayı istediğ...

Etli Dolma İçi

Etli Dolma İçi, Dolma Türk mutfağının yapı taşlarından bir tanesidir. Türk mutfağında dolma pişmeyen yöre şehir ya da ev yoktur. Fakat bazı yörelerde hazırlanış şekli ufak da olsa değişiklik gösterebilir. Güney doğu bölgesinde ise en fazla yapılan çeşidi ise etli olanıdır. Oldukça lezzetli olan etli dolma her kesin damak zevkine hitap edecek...

Zeytinyagli Dolma

Zeytinyağlı Dolma, Zeytinyağlı yemekler, zeytinyağını seven kişiler için bir numaradır. Zeytinyağı sağlık bakımından da önemli bir rol oynar. Zeytin yağlı sevenler için size lezzetli bir tarifim var. Zeytinyağlı dolma, 15 adet biber için geçerlidir ölçüler.Zeytinyağlı Dolma Malzemeleri1,5 su bard...

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması, özellikle Antakya mutfağına özgü olan ve Hatay yöresinde de çok sevilerek yapılan enfes lezzeti bir yemek olarak bilinmektedir. Eğer ki zeytinyağlı patlıcan dolması bu zamana kadar tatmamış biri iseniz neler kaybettiğinizin farkında bile değilsiniz demekten başka bir şey bulamıyorum.

 

Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Lor Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Halep Dolması
Kalamar Dolması
Fırında Biber Dolması
Biber Dolması Sosu
Kara Lahana Dolması
Biber Dolması Kaç Kalori?
Bumbar Dolması
Beyaz Lahana Dolması
Kaburga Dolması
Dolma Çeşitleri
İç Pilavlı Tavuk Dolması
Kıymalı Biber Dolması
Soğan Dolması
İskilip Dolması
Dolma Kalori
Hindi Dolması
Yaprak Dolması
İşkembe Dolması
Etli Lahana Dolması
Katıklı Dolma
Etsiz Biber Dolması
Biber Dolması İçi
Pirinçli Biber Dolması
Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Tarifleri
Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara ...
Dolma Pişirme
Dolma Pişirme
Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli, ne tür olduğu ve ...
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalm...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patl...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024