Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı biber dolması, geleneksel yemek tariflerinin arasında yer almaktadır. Hazırlayacağınız dolmanın daha lezzetli olmasını isterseniz, iç malzemesini mutlaka bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletin. Bazıları dolmanın iç malzemesini kavurmadan çiğ olarak yapsa da zeytinyağlı biber dolmasının iç malzemesi kavrularak yapıldığında daha lezzetli olmaktadır. Böyle pişirmenizi tavsiye ederiz. Dolmanın iç malzemesine soğanı fazla koymamızın nedeni, soğanların suyunun pirincin pişmesine yardımcı olması ve daha lezzetli olması içindir: Ayrıca biber dolmaları pişerken pirinçlerin taşmasını önlediğinden, daha güzel bir görünüm elde ediyoruz. Dolma pişirmenin püf noktalarından birisi pirinçlerin lapa gibi olmamasıdır. Bu nedenle pişirirken içine fazla su koymamalısınız. Genel ölçü olarak 1 bardak pirincin içine 1,5 bardak su yeterli geliyor. Pirinçler kavrulurken içine koyacağınız suda buna dahildir. Yani suyu kavurmada ve pişirmede bölerek kullanmalısınız. Zeytinyağlı biber dolmasını bizim yaptığımız gibi tencerede ateşin üzerinde pişirebileceğiniz gibi, fırında da pişirebilirsiniz. Bu şekilde pişireceksiniz, tavsiyemiz biber dolmalarının ağzı tepsinin altına doğru gelsin. Piştikten sonra pirinçlerin üzeri kurumamış olur. Ayrıca fırında pişen dolma daha lezzetli olacaktır. Dolmalarınızı günlerinizde, özel davetlerinizde masanızın baş köşesine yerleştirebilirsiniz. Eminiz konuklarınız zeytinyağlı biber dolmalarının tadına bayılacaktır. Şimdi dolmamızın hazırlıklarını birlikte yapalım.

Zeytinyağlı biber dolması için gerekli malzemeler

  • 1 kg dolmalık biber
  • 2 adet domates (Biber dolmalarının üzerine koymak için)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 5-6 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 kesme şeker
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır?


Kuru soğanları ince küp şeklinde doğrayarak, dolmalık fıstıklarla birlikte yarım su bardağı zeytinyağının içinde pembeleşene kadar kavurun. Dolma içi hazırlarken, dolmalık fıstık yerine iri dövülmüş cevizde kullanabilirsiniz. Bu şekilde de çok lezzetli olduğunu göreceksiniz. Bu arada pirinci ayıklayarak, yıkayın. Suyunu iyice süzdürdükten sonra, malzemelerin içine ilave ederek birlikte kavurmaya devam edin. Malzemenin içinde pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. Daha sonra içine baharatları, kuş üzümünü, şeker, tuz, limon suyu ilavesini yaparak, 1 çay bardağı suyu koyun. Bunu suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. En son ince doğradığınız maydanozu ilave ederek, karıştırın. Ateşten alarak malzemenin soğumasını bekleyin. Bu arada dolmalık biberlerinizi ayıklamaya başlayın. Bunları yıkayarak, sularının süzülmesi için kevgire alın. İç malzemesi soğuduktan sonra, dolmalık biberleri doldurmaya başlayabilirsiniz. Biberlerin üzerinde biraz boşluk kalıncaya kadar iç malzemeleri doldurun. Dolmaları fazla derin olmayan dolma tenceresine sıralayın. Hepsinin üzerine kabuklarını soyduğunuz domates dilimleriyle süsleyin. En son tencereye biberlerin yarısına gelecek şekilde kaynamış su ilavesi yapın. Zeytinyağlı biber dolmasını orta ateşte pirinçleri yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra biber dolmalarını servis tabağına alarak, yanında limon dilimleri ve maydanozla süsleyip konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 06:23:57
Zeytinyağlı Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Zeytinyağlı Biber Dolması Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Biber Dolması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Dolma Tarifleri
Dolma Tarifleri
Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara soğuk olarak tüketilebilirken, etli dolma çeşitleri ise ana yemek olarak tüketilebilir. Özellikle ya...
Dolma Pişirme
Dolma Pişirme
Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme süreleridir. Dolma yapma işlemini bitirdiyseniz - ki bu en zor olanıdır- pişirme işini çok da...
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmadan yenilebilmesi ve oldukça pratik olması.Çiğden zeytinyağlı biber dolmasıiçin malzemelerYarım kil...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıcan dolmasını, diğer kuru patlıcan dolmalarından en büyük özelliği tadının ekşi olması ve etinin ço...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Biber, soğan, domates, patlıcan, patates, yaprak, pazı dolma olarak hazırlanabilecek sebzelerdendir. H...
Lor Dolması
Lor Dolması
Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane yörelerine has özel bir Doğu Anadolu yemeği olarak bilinmektedir. Bu farklı lezzeti yapma...
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur olan kuru patlıcan dolmasının ünü kendi bölgesinin sınırlarını aşarak yurt geneline dağılması sonucu...
Halep Dolması
Halep Dolması
Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığında kurutuluyor olması sağlık açısından da fayda sağlamaktadır. Etli halep dolmasını akşam yemek ...
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması
Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma türlerine benzese de pek çok özgün noktası vardır. Bu yazıda kısaca kalamar dolması i...
Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması
Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Hanım biber dolmasını soslu veya tencerede sulu olarak hazırlanmaktadır. Ancak fırında yapıldığı zam...
Biber Dolması Sosu
Biber Dolması Sosu
Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Benim uyguladığım ve çok beğendiğim tarifi veriyorum size. Tarifte nar ...
Kara Lahana Dolması
Kara Lahana Dolması
Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında servis önerisi olarak sarımsaklı yoğurt ikram edilmesini tavsiye ederiz. 1 porsiyon kara dolması yakl...

 

Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Lor Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Halep Dolması
Kalamar Dolması
Fırında Biber Dolması
Biber Dolması Sosu
Kara Lahana Dolması
Biber Dolması Kaç Kalori?
Bumbar Dolması
Beyaz Lahana Dolması
Kaburga Dolması
Dolma Çeşitleri
İç Pilavlı Tavuk Dolması
Kıymalı Biber Dolması
Soğan Dolması
İskilip Dolması
Dolma Kalori
Hindi Dolması
Yaprak Dolması
İşkembe Dolması
Etli Lahana Dolması
Katıklı Dolma
Etsiz Biber Dolması
Biber Dolması İçi
Pirinçli Biber Dolması
Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan ...
Bumbar Dolması
Bumbar Dolması
Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümü...
Beyaz Lahana Dolması
Beyaz Lahana Dolması
Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve dav...
Kaburga Dolması
Kaburga Dolması
Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan, gerek ana yemek olarak sunulan, gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek...
İç Pilavlı Tavuk Dolması
İç Pilavlı Tavuk Dolması
İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere h...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024