Taze Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Taze Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Patlıcan Dolması

Taze patlıcan dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilir. Patlıcanın kendine has tadı, dolmanın iç malzemeleriyle birleşerek ortaya muhteşem bir lezzet çıkarır. Bu yemek, patlıcan sevenler için adeta bir şölen niteliğindedir.

Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet orta boy domates

Hazırlık Aşaması

Öncelikle iç harcı hazırlamak gerekmektedir. Bunun için:

  • Soğanları soyup rendeleyin.
  • Orta boy bir tavaya zeytinyağını koyun ve rendelediğiniz soğanları ilave ederek kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar sık sık karıştırın.
  • Pembeleşen soğanların üzerine pirinci ve bulguru ekleyin, iyice karıştırın.
  • Ardından tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra sıcak suyu yavaşça ekleyin ve karışımı pişirin.

Patlıcanların Hazırlanması

Patlıcanları hazırlamak için:

  • Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
  • Patlıcanların saplarını kesin ve boyutlarına göre iki ya da üç parça olacak şekilde kesin.
  • Bir patlıcan oyacağı veya tatlı kaşığı ile patlıcanların içini dikkatlice oyun.
  • Patlıcanların içini tuzlayın. İsteğe bağlı olarak baharat da ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız iç harcı patlıcanların içine doldurun. Doldururken çok sıkı doldurmamaya özen gösterin.

Pişirme Aşaması

Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dik olarak yerleştirin. Üzerine küp doğranmış domatesleri koyun. Bu, patlıcanların dağılmasını önleyecektir.

Patlıcanların üzerini hafifçe kapatacak kadar sıcak su ekleyin. Taze patlıcanlar pişerken kendi sularını da salacakları için fazla su eklemeye gerek yoktur.

Patlıcanlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra taze patlıcan dolmasını yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Karın Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Karın Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri