Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kulaktan Dolma Tarifler

Kulaktan Dolma Tarifler

Kulaktan Dolma Tarifler, Birçok yöresel yemek kulaktan dolma tariflerdir ve nesilden nesillere hızla yayılır. Peki nedir bu kulaktan dolma tariflerin lezzeti derseniz? İşin gizemi eskilerde saklıdır. Bizim Osmanlı mutfağına dayanan çok köklü bir damak tadımız vardır. Onların bilgi birikimi ve tavsiyeleri ile yöreden yöreye değişen çok çeşitli bir mutfağımız vardır. İstanbul ve Malatya mutfağının kültür ve lezzet birikimini bir arada tutan saklı kalan birçok tarifi paylaşmak bana ancak onur verir.

Bol Tereyağlı Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • 1 su bardağı pilavlık baş bulgur
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Sıcak suyu bir tencereye alarak üzerine baş bulguru koyun ve kaynamak üzere ocağın üzerinde yaklaşık olarak suyunu çekene kadar altı dakika kadar kaynatın. Bu arada göz kararı tuzunu da atın. Daha sonra ayrı bir sos hazırlama tavasında tereyağını eritip, biraz yakın. Daha sonra suyunu çeken bulgurun üzerine bol tereyağını döküp harmanlayın. Demlenmesi için üzerine sofra bezi ile sarıp dinlendirin.

Patlıcanlı Sulu Köfte Malzemeleri

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı kara mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Aldığı kadar sıcak su

Köftesi için

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı yarma
  • Bir avuç un
  • Islatmak için göz kararı su
  • Göz kararı tuz
Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağı.

Hazırlanışı: Öncelikle sulu köftenin köftelerini hazırlayın. Bir hamur yoğurma kabına ince bulguru, unu ve yarmayı dökerek harmanlayın. Daha sonra su dökerek hamur kıvamında toparlayın. Bir kâseye su alarak, ara ara elinizi suya batırarak hamuru küçük küçük yuvarlayın. Daha sonra geniş bir tencereye su koyarak kaynatın ve kaynaya suya yavaş yavaş köfteleri atıp pişirin. Birden atarsanız hamurlar birbirine yapışır. Daha sonra patlıcanları şerit şeklinde soyup kare doğrayın ve bol kızgın yağda kızartın. Daha sonra kara mercimekleri bir tencerede pişirin. Ayrı bir geniş tencereye sıvı yağını koyup üzerine, küp soğan doğrayın. Soğanlar pembeleşince domates ve biber salçasını ekleyin. Daha sonra pişen mercimekleri ve kızarttığınız patlıcanları içine atıp hafif harmanlayın ve ardından haşladığınız köfteleri ekleyin. Biraz kavurduktan sonra üzerine gelecek su ekleyin. Daha sonra tuzunu ekleyin ve pişince altını kapatın. Sos tavasında bol tereyağını kızartıp üzerine gezdirin.

Malatya Usulü Kabak Tatlısı Malzemeleri
  • 1 kilo bal kabağı
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri iri çekilmiş ceviz
  • Üzerine gezdirmek için tahin
Yapılışı: Bir kilo bal kabağını kalın olan kabuklarını soyun ve karpuz dilimler gibi dilimleyin. Daha sonra geniş bir tencereye alarak üzerine toz şeker serpin. Çok tatlı seviyorsanız şeker oranını biraz daha arttırabilirsiniz. Daha sonra tencereyi kapatın ve sulanması için sıcak bir ortamda dinlendirin. Akşamdan hazırlayıp sabah yaparsanız daha iyi sulanır. Daha sonra sulanan kabağı ocağın üzerine alın ve suyunu çekene kadar kaynatın. Pişen kabakları bira sulu iken fırın tepsisine alın ve üzeri biraz kızarana kadar 180 derecelik fırında pişirin. Daha sonra şık bir servis tabağına alarak üzerine tahin ve çekilmiş ceviz gezdirerek süslemesini yapın ve servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 20:35:34
Kulaktan Dolma Tarifler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kulaktan Dolma Tarifler Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kulaktan Dolma Tarifler"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Dolma Tarifleri
Dolma Tarifleri
Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara soğuk olarak tüketilebilirken, etli dolma çeşitleri ise ana yemek olarak tüketilebilir. Özellikle ya...
Dolma Pişirme
Dolma Pişirme
Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme süreleridir. Dolma yapma işlemini bitirdiyseniz - ki bu en zor olanıdır- pişirme işini çok da...
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmadan yenilebilmesi ve oldukça pratik olması.Çiğden zeytinyağlı biber dolmasıiçin malzemelerYarım kil...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıcan dolmasını, diğer kuru patlıcan dolmalarından en büyük özelliği tadının ekşi olması ve etinin ço...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Biber, soğan, domates, patlıcan, patates, yaprak, pazı dolma olarak hazırlanabilecek sebzelerdendir. H...
Lor Dolması
Lor Dolması
Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane yörelerine has özel bir Doğu Anadolu yemeği olarak bilinmektedir. Bu farklı lezzeti yapma...
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur olan kuru patlıcan dolmasının ünü kendi bölgesinin sınırlarını aşarak yurt geneline dağılması sonucu...
Halep Dolması
Halep Dolması
Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığında kurutuluyor olması sağlık açısından da fayda sağlamaktadır. Etli halep dolmasını akşam yemek ...
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması
Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma türlerine benzese de pek çok özgün noktası vardır. Bu yazıda kısaca kalamar dolması i...
Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması
Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Hanım biber dolmasını soslu veya tencerede sulu olarak hazırlanmaktadır. Ancak fırında yapıldığı zam...
Biber Dolması Sosu
Biber Dolması Sosu
Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Benim uyguladığım ve çok beğendiğim tarifi veriyorum size. Tarifte nar ...
Kara Lahana Dolması
Kara Lahana Dolması
Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında servis önerisi olarak sarımsaklı yoğurt ikram edilmesini tavsiye ederiz. 1 porsiyon kara dolması yakl...

 

Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Lor Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Halep Dolması
Kalamar Dolması
Fırında Biber Dolması
Biber Dolması Sosu
Kara Lahana Dolması
Biber Dolması Kaç Kalori?
Bumbar Dolması
Beyaz Lahana Dolması
Kaburga Dolması
Dolma Çeşitleri
İç Pilavlı Tavuk Dolması
Kıymalı Biber Dolması
Soğan Dolması
İskilip Dolması
Dolma Kalori
Hindi Dolması
Yaprak Dolması
İşkembe Dolması
Etli Lahana Dolması
Katıklı Dolma
Etsiz Biber Dolması
Biber Dolması İçi
Pirinçli Biber Dolması
Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan ...
Bumbar Dolması
Bumbar Dolması
Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan  en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümü...
Beyaz Lahana Dolması
Beyaz Lahana Dolması
Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve dav...
Kaburga Dolması
Kaburga Dolması
Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan, gerek ana yemek olarak sunulan, gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek...
İç Pilavlı Tavuk Dolması
İç Pilavlı Tavuk Dolması
İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere h...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024