Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Biber Dolması Kıymalı

Biber Dolması Kıymalı

Biber dolması kıymalı, Biber dolması hemen hemen herkes tarafından sevilen bir yemek çeşididir. Doyurucu ve besleyicidir. Besin değerleri oldukça yüksektir. Biber dolması kıyma kullanılarak yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Her ne kadar zaman alıcı bir yemek türü olsa da size sofrada yorgunluğunuzu lezzeti ile unutturacak bir yemek olan biber dolması kıymalı sağlığınız açısından da size fayda sağlayacaktır. Biber dolması kıymalı olarak yenildiğinde özellikle çocuklara çok büyük faydalar sağlamaktadır. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer alan biber dolması kıymalı mercimek çorbası eşliğinde veya ayran eşliğinde sunum yapılmaktadır. Sizde bugün yemek öğününüzde biber dolması kıymalı yapmak istiyorsanız işte tarifi. Bütün bayanlara bu eşsiz yemeği denemelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Biber dolması kıymalı için gerekli olan malzemeler

  • 15 tane dolmalık orta boy biber
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 150 gram kıyma
  • 2 tane domates
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tane domates

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir miktar sıcak su

Biber dolması kıymalı olarak nasıl yapılır?


Öncelikle biberleri bol su ile iyice yıkayın. Daha sonra biberlerin kapaklarını çıkartarak içlerini boşaltın. Biberler hazırlandıktan sonra iç harcı hazırlamaya başlayalım. Pilav tavası içerisine zeytinyağını koyun. Soğanları soyarak küçük küçük yemeklik bir şekilde zeytinyağı içerisine doğrayın. Sonra pilav tavasını ocağa koyun ve altını yakın. Soğanları bir müddet kavurun. Soğanların üzerine kıymayı ilave ederek pişirin. Kıyma ve soğan biraz piştikten sonra domateslerin kabuğunu soyun ve pişmekte olan kıymanın içerisine küçük bir şekilde doğrayın. Yaklaşık 5 dakika ağzı kapalı bir şekilde domates ve kıymayı kısık ateşte pişirin. Süre dolunca salçayı ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Sonrasında pul biber, karabiber ve tuzu ilave edin. Pişmekte olan karışım içerisine pirinci yıkayarak ekleyin. Pirinç kısa süre ocakta pişirilir o sırada maydanozları ayıklayın ve yıkayın. İnce ince doğrayarak pişmekte olan karışım içerisine ekleyin ve ocağın altını kapatın. İç harcını ara ara karıştırarak ılıklaşmasını sağlayın. Önceden hazır edilmiş biberleri yanınıza alın ve tek tek iç harcı ile doldurmaya başlayın. Biberler dolduktan sonra geniş bir tencere içerisine ağızları yukarı gelecek şekilde tek tek dizin. Biber dolmalarının üzerine koymak için ayırdığımız dolmaları kahvaltıdaki gibi büyük büyük dilimleyin. Ağızları yukarıda olan doldurulmuş biberlerin ağızlarını dilimlenen domatesleri koyun. Sonrasında biber dolmasının sosunu yapmaya başlayalım. Sıcak bir su içerisine salça ve biraz tuz ekleyerek iyice çırpın. Salçalı sıcak suyu dolmaların üzerinde gezdirerek tencereye dökün. Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edin ve ocağın altını yakın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Biber dolması kıymalı yemeğini biber ve pirinçler pişene kadar pişirin. Pişince tencereden dolmaları çıkararak servis yapabilirsiniz. Biber dolması kıymalı bir şekilde çok daha lezzetli olmaktadır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 03:02:48
Biber Dolması Kıymalı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Biber Dolması Kıymalı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Biber Dolması Kıymalı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Dolma Tarifleri
Dolma Tarifleri
Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara soğuk olarak tüketilebilirken, etli dolma çeşitleri ise ana yemek olarak tüketilebilir. Özellikle ya...
Dolma Pişirme
Dolma Pişirme
Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme süreleridir. Dolma yapma işlemini bitirdiyseniz - ki bu en zor olanıdır- pişirme işini çok da...
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmadan yenilebilmesi ve oldukça pratik olması.Çiğden zeytinyağlı biber dolmasıiçin malzemelerYarım kil...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıcan dolmasını, diğer kuru patlıcan dolmalarından en büyük özelliği tadının ekşi olması ve etinin ço...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Biber, soğan, domates, patlıcan, patates, yaprak, pazı dolma olarak hazırlanabilecek sebzelerdendir. H...
Lor Dolması
Lor Dolması
Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane yörelerine has özel bir Doğu Anadolu yemeği olarak bilinmektedir. Bu farklı lezzeti yapma...
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur olan kuru patlıcan dolmasının ünü kendi bölgesinin sınırlarını aşarak yurt geneline dağılması sonucu...
Halep Dolması
Halep Dolması
Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığında kurutuluyor olması sağlık açısından da fayda sağlamaktadır. Etli halep dolmasını akşam yemek ...
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması
Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma türlerine benzese de pek çok özgün noktası vardır. Bu yazıda kısaca kalamar dolması i...
Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması
Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Hanım biber dolmasını soslu veya tencerede sulu olarak hazırlanmaktadır. Ancak fırında yapıldığı zam...
Biber Dolması Sosu
Biber Dolması Sosu
Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Benim uyguladığım ve çok beğendiğim tarifi veriyorum size. Tarifte nar ...
Kara Lahana Dolması
Kara Lahana Dolması
Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında servis önerisi olarak sarımsaklı yoğurt ikram edilmesini tavsiye ederiz. 1 porsiyon kara dolması yakl...

 

Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Lor Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Halep Dolması
Kalamar Dolması
Fırında Biber Dolması
Biber Dolması Sosu
Kara Lahana Dolması
Biber Dolması Kaç Kalori?
Bumbar Dolması
Beyaz Lahana Dolması
Kaburga Dolması
Dolma Çeşitleri
İç Pilavlı Tavuk Dolması
Kıymalı Biber Dolması
Soğan Dolması
İskilip Dolması
Dolma Kalori
Hindi Dolması
Yaprak Dolması
İşkembe Dolması
Etli Lahana Dolması
Katıklı Dolma
Etsiz Biber Dolması
Biber Dolması İçi
Pirinçli Biber Dolması
Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan ...
Bumbar Dolması
Bumbar Dolması
Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan  en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümü...
Beyaz Lahana Dolması
Beyaz Lahana Dolması
Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve dav...
Kaburga Dolması
Kaburga Dolması
Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan, gerek ana yemek olarak sunulan, gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek...
İç Pilavlı Tavuk Dolması
İç Pilavlı Tavuk Dolması
İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere h...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024