Zeytinyağlı Soğan Dolması Zeytinyağlı soğan dolması, geleneksel Türk mutfağının özgün ve lezzetli tariflerinden biridir. Soğanın dolması olur mu diye düşünebilirsiniz, ancak bu tarifin lezzeti sizi şaşırtacak. Soğanın vitamin deposu yapısı ve iç harcın lezzeti birleştiğinde ortaya muhteşem bir yemek çıkar. Özellikle soğan kokusundan hoşlanmayanlar için bu tarif idealdir çünkü pişen soğanda koku kalmaz. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu farklı ve enfes zeytinyağlı dolmayı mutlaka denemelisiniz. Misafirleriniz bu lezzeti çok beğenecek ve tarifini sizden isteyeceklerdir. Zeytinyağlı Soğan Dolması İçin Gerekli Malzemeler
Zeytinyağlı Soğan Dolması Nasıl Yapılır? Bu farklı zeytinyağlı dolmayı yapmak için öncelikle soğanların kabuklarını soyun ve bir tarafından aşağı doğru uzunca bir çizik atın. Daha sonra derin bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suyun içine soğanları atın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar haşlayın. Haşlanan soğanları sudan alın ve biraz soğuduktan sonra katlarına ayırın. Pirinçleri iyice yıkayın ve suyunu süzmesi için bir kenara koyun. Yeşillikleri iyice yıkayın ve ince ince kıyın. Bir tava içinde zeytinyağı ve sıvı yağı ısıtın, içine pirinçleri ekleyin ve yakmadan kavurun. Pirinçler iyice kavrulduktan sonra dereotu ve maydanozu ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Kavrulmakta olan pirincin üzerine baharatları ve tuzu ekleyin ve pirinçler biraz yumuşayana kadar pişirin. İç harca dolma baharı, kuru üzüm ve çam fıstığı da ekleyebilirsiniz. Haşlanmış ve katlarına ayrılmış soğanların kenarına iç harçtan biraz koyarak sıkıca sarın ve tüm soğanları bu şekilde sarıp bitirdikten sonra tencereye dizin. Soğanların üzerine sıcak su ilave edin. Daha sonra bir tava içinde margarini eritin, içine salçayı ekleyin ve iyice kavurun. Kavurduğunuz salçayı soğanların üzerine dökün. Tuz ayarını yapmayı unutmayın; iç harca da tuz koyduğunuz için dikkatli olun. Dolmaların üstüne bir tabak kapatın ve kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar pişirin. Verilen süreye bağlı kalmadan ara sıra kontrol ederek pişirin. Pişen dolmaları dikkatli bir şekilde servis tabağına alın ve sıcak ya da soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun. |