Erzurum kadayıf dolması, Yöresel bir lezzet olan Erzurum kadayıf dolması, ceviz ile kadayıfın muhteşem buluşmasının tadıdır. Bugün başta Erzurum olmak üzere tüm Türkiye de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde tanınmaya başlandı. Yapılışı kolay bir tatlıdır ancak yapılan her işte olduğu gibi her iş gibi bunun da çeşitli püf noktaları var. Erzurum kadayıf dolması yumurta ile kızartılması nedeniyle ağır bir tatlı olarak görülse de yenildiğinde hafif olduğu hemen fark edilir. Kadayıfı seviyorsanız ve farklı bir tatmak istiyorsanız bu lezzet tam da size göre şimdiden hem kolay gelsin hem de afiyet olsun.
Erzurum kadayıf dolması için malzemeleri:
400 gr. yaş taze kadayıf
2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şurup için
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu
Kızartmak için
5 adet yumurta
kızartmak için bol miktarda sıvı yağ
Erzurum kadayıf dolma Yapılışı:
Tencerenize şekeri koyduktan sonra üzerine suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbete birkaç limon suyunu damlattıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve bir kenara soğuması için bırakın.
Kadayıfların taze olduğuna emin olduktan sonra sarılması için tel tel açılması gerekmektedir. Açılan kadayıfları dikdörtgen şeklinde hazırlayın. Belki biraz zor gelecek bu kısım ama gerekirse bıçak yardımıyla da şekil verebilirsiniz. Hazırlanan kadayıfların ortasına cevizi bolca koyun ve katlayarak yaprak sarması gibi sarın. İç kısımlarını içe alarak sarmaya özen gösterin. Ayrıca çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya da gayret edin. Yoksa kenarlarından cevizler düşebilir ve yağda dağılabilir. Sıkı olması halinde de hamur kalabilir. Birkaç denemeden sonra eliniz alışacak ve daha kolay saracaksınız. Bu işleme kadayıflar bitene kadar devam edin. Bütün kadayıfları sarma işlemi bittikten sonra büyükçe bir tavaya bolca sıvı yağ koyup ocağın altını açarak yağı kızdırın.
Ayrı bir kaseye yumurtaları kırarak iyice çırpın. Yağ kızdıktan sonra yaptığınız kadayıf dolmasını yumurtaya batırıp kızgın yağa atın. Yağın kadayıf dolmalarının üzerini kaplaması önemlidir. Pişen kadayıfları çatal batırmadan yağdan çıkartın ve şerbetin içine atın.
İsteğe göre yenilirken üstüne ceviz, fındık, fıstık, antep fıstığı ile süsleme yapabilirsiniz. Ayrıca kaymak veya dondurma ile birlikte de servis edebilirsiniz. Erzurum kadayıf dolmasının tamamını hemen tüketemezseniz muhafaza ederken buzdolabına koymayınız. Oda sıcaklığı yeterli olacaktır. Ayrıca yerken ısıtmanıza da gerek yoktur. Afiyet olsun…
Son Güncelleme : 10.03.2021 12:01:59
Erzurum Kadayıf Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Erzurum Kadayıf Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Rüyada Biber Dolması Görmek
Rüyada biber dolması görmek, görülen rüya hayra yorumlanmalıdır, rüyada biber dolması görmek rüya sahibinin iyi kısmetler alacağına işarettir. Rüya sahibinin günlük yaşantısında karşılaşacağı sürprizlerle karşılaşacağı ve mutlu olacağı olaylar yaşaya...
Rüyada Dolma Görmek
Rüyada dolma görmek, farklı sürprizler ile karşılaşılacağına, kişiyi mutlu edecek haber alınacağına işarettir. Ayrıca işle yoluna girecek ve ekonomik durum düzelecek olarak da tabir edilmektedir. Düşman karşısında galip gelineceğine ve artık yaşamın ...
Dolma Tarifleri
Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara soğuk olarak tüketilebilirken, etli dolma çeşitleri ise ana yemek olarak tüketilebilir. Özellikle ya...
Dolma Pişirme
Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli, ne tür olduğu ve pişirme süreleridir. Dolma yapma işlemini bitirdiyseniz - ki bu en zor olanıdır- pişirme işini çok d...
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmadan yenilebilmesi ve oldukça pratik olması. Çiğden zeytinyağlı biber dolması için malzemeler: ...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıcan dolmasını, diğer kuru patlıcan dolmalarından en büyük özelliği tadının ekşi olması ve etinin ço...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Biber, soğan, domates, patlıcan, patates, yaprak, pazı dolma olarak hazırlanabilecek sebzelerdendir. H...
Lor Dolması
Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane yörelerine has özel bir Doğu Anadolu yemeği olarak bilinmektedir. Bu farklı lezzeti yapma...
Rüyada Dolma Yemek
Rüyada dolma yemek; enerjisi düşük ve olumsuzlukların yaşanacağı bir rüya olduğunun habercisidir. Rüyada dolma yemek, rüya sahibinin stres yaşayacağı gibi rüyasına yorum yapıldıktan sonra motivasyon düşüklüğünü sağlayacak bir rüyadır. Bu yüzden rüyay...
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur olan kuru patlıcan dolmasının ünü kendi bölgesinin sınırlarını aşarak yurt geneline dağılması sonucu...
Halep Dolması
Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığında kurutuluyor olması sağlık açısından da fayda sağlamaktadır. Etli halep dolmasını akşam yemek ...
Kalamar Dolması
Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma türlerine benzese de pek çok özgün noktası vardır. Bu yazıda kısaca kalamar dolması i...
Rüyada Biber Dolması Görmek
Rüyada Dolma Görmek
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Lor Dolması
Rüyada Dolma Yemek
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Halep Dolması
Kalamar Dolması
Fırında Biber Dolması
Biber Dolması Sosu
Kara Lahana Dolması
Biber Dolması Kaç Kalori
Bumbar Dolması
Beyaz Lahana Dolması
Kaburga Dolması
Dolma Çeşitleri
İç Pilavlı Tavuk Dolması
Kıymalı Biber Dolması
Soğan Dolması
İskilip Dolması
Dolma Kalori
Hindi Dolması
Yaprak Dolması
İşkembe Dolması
Etli Lahana Dolması
Katıklı Dolma
Popüler İçerik
Fırında Biber Dolması
Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok ...
Biber Dolması Sosu
Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tari...
Kara Lahana Dolması
Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında s...
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan ...
Bumbar Dolması
Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümü...
Beyaz Lahana Dolması
Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve dav...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022