İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hitap eden şahane görselliği ile sevdiklerinize ve konuklarınıza bir ziyafet şöleni sunabileceğiniz harika bir lezzettir. Genel olarak düşünüldüğünde iç pilavlı dolma hindi ile düşünülmektedir.
Ancak şimdilerde bu nefis yemek tavukla da hazırlanarak oldukça iyi sonuçlar alınmaktadır. Şimdiden afiyet olsun.

İç Pilavlı Tavuk Dolma Malzemeleri

  • 1 adet tüm tavuk
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Yeteri kadar tuz

İç Pilavlı Tavuk Dolması İç Pilavı Malzemeleri

  • 150 gr kuzu ciğeri (Zarı soyularak minik doğranmış)
  • 1 adet ufak boy kuru soğan
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı tereyağı+2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 kahve kaşığı yeni bahar
  • 1 kahve kaşığı tarçın
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 kahve kaşığı nane
  • 1,5 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
  • 3-4 dal dereotu
  • Yeteri kadar tuz

İç Pilavlı Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?


İç pilavlı tavuk dolması hazırlamaya öncelikle 1 su bardağı pirincimizi ayıkladıktan sonra sıcak su yardımıyla, yarım saat kadar ıslatarak başlayalım. Ardından pilav tavamıza 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ilave ederek ocağa koyalım.
Daha sonra eriyen yağın üzerine 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı ekleyerek fıstıklar pembeleşinceye kadar kısık ateşte karıştırarak kavuralım.

1 adet kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra minik minik doğrayarak kavrulmakta olan fıstıkların üzerine ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanların üzerine 150 gr kuzu ciğerini tavla zarı irilinde doğrayarak ilave edelim ve ciğerler bıraktıkları suyu çekip renk değiştirdikten sonra üzerine sıcak suda bekleterek süzdüğümüz pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.

İyice kavrulan pirinçlerin üzerine 1,5 su bardağı kadar sıcak tavuk suyu veya normal su ilave ettikten sonra tuzunu ayarlayarak pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakalım. (İç pilavın diri kalması gerekmektedir çünkü tavukla birlikte fırına girecek) İç pilavımızı ocaktan almadan önce üzerine tüm baharatları ve imce kıyılmış dereotunu ilave ederek karıştıralım ve pilavımızı ocaktan alarak tencere ve kapağın arasına temiz bir mutfak havlusu koyarak iç pilavımızı demlenmesi için beklemeye bırakalım.

İç pilavımız demlenirken bizde tavuğumuzu hazırlayalım. Bütün tavuğu bol suda iyice yıkadıktan sonra geniş bir kabın içerisine alarak demlenerek ılık hale gelen iç pilavı tavuğun içine dolduralım. Ancak pilavı tavuğun içine sıkıştırmadan doldurmaya dikkat edelim. Tavuğun doldurulan kısmını steril bir mutfak ipiyle dikerek kapatalım. Ardından tavuğun bacaklarını ön tarafa doğru çapraz şekle getirerek mutfak ipiyle sıkıca bağlayalım. Küçük bir kâsenin içine yarım limon suyu, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı salça ve bir miktar tuz ilave ederek iyice karıştıralım. Hazırladığımız salçalı karışımı tavuğun her yerine güzelce sürelim.

Ardından fırın torbamızı 1 çorba kaşığı kadar unla iyice unlayalım ve torbaya tavuğu yerleştirerek sıkıca bağlayalım. Fırın torbasını bir kürdan yardımıyla 3-4 yerinden delelim. Fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak hazır hale gelen iç pilavlı tavuğumuzu fırına verelim ve tavuk iyice kızarana kadar yaklaşık olarak 70- 75 dakika kadar pişirerek fırından alalım ve sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 18:55:49
İç Pilavlı Tavuk Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İç Pilavlı Tavuk Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İç Pilavlı Tavuk Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
Devamını Oku

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

İskilip Dolması

İskilip dolması, adından da anlaşılacağa üzere çorum yöresine ait bir yenmek türüdür. Genelde bu dolma yerli halk tarafından düğün ve özel günlerde çok ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024