Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Hanım biber dolmasını soslu veya tencerede sulu olarak hazırlanmaktadır. Ancak fırında yapıldığı zaman lezzeti bir kat daha artan biber dolması, sevmeyenlerin bile keyif alarak tükettikleri bir lezzet halini alır.
Evet, son zamanlarda oldukça popülerleşen leziz ve doyumsuz tada sahip fırında biber dolmasının tarifi şimdiden afiyet olsun.

Fırında Biber Dolması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 15 tane dolmalık (Küçük olunca daha lezzetli oluyor)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 küçük fincan bulgur
  • 300 gr az yağlı kıyma
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 20 gr tereyağı
  • 20 gr margarin
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı sumak
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tutam ince kıyım yapılmış maydanoz

Fırında Biber Dolması Nasıl Yapılır?


Öncelikle biberlerin iç kısımlarını temizlemek için baş parmağınız ile dolmaların sap kısımlarından iç kısımlarına doğru hafifçe bastırın ve eliniz ile sapından tutup çekin. Eğer kolaylık olsun diyorsanız bir bıçak yardımı ile biberlerin baş kısımlarını kesin ve iç kısımlarında bulunan tohumları aşağıya doğru silkeleyin.
Ardından biberleri bol su ile yıkayıp bir kevgirin üzerine alarak sularının süzülmesi bir kenarda beklemeye bırakın.

Ardından kuru soğanların kabuklarını soyduktan sonra ince kıyım yapın ve bir karıştırma kabının içerisine ilave edin. Ardından kıyım yapılmış kuru soğanların üzerine bir tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve eliniz ile ovun. Üzerine 300 gr az yağlı kıymayı, 1 çorba kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve baharatları da karıştırma kabının içerisine alarak karıştırın. Bulguru ve pirinci bir süzgecin içerisine alın ve suyun altına tutarak yıkayın. Yıkanmış olan pirinç ile bulguru da karıştırma kabını alın ve maydanozu da yıkayıp doğrayın. Maydanoz ile sıvı yağını ve rendelenmiş sarımsakları da diğer harçların yanına alarak parmak uçlarınız ile çok hafif şekilde yoğurun. Bütün malzemeler ile buluşmuş olan dolma harcını güzel bir şekilde karıştırın.

Hazır hale gelmiş olan iç malzemeyi biberlerin yarısına gelecek şekilde doldurun ve bir tencerenin içerisine dizin. Bütün biberler tencerenin içerisine dizildikten sonra tencerenin içerisine bir bardak sıcak su ile açılmış margarini ve tereyağını dolmaların üzerine gezdirin ve ocağın altını orta ateşte açın.

Dolmaların suyu kaynayınca ocağın altını kısın ve suyunu çektikçe pişene kadar dolmaların üzerine su ilavesi yapın. Dolamalar tamamen piştikten sonra tencerenin içerisinden bir fırın tepsisinin üzerine alıp dizin. Fırının ayarını 200 dereceye getirin ve biberleri fırına gönderip üzerleri kızarana dek pişirin. Fırında biber dolmalarını kızardıktan sonra fırından alın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:00:53
Fırında Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Biber Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Biber Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
Devamını Oku

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

İskilip Dolması

İskilip dolması, adından da anlaşılacağa üzere çorum yöresine ait bir yenmek türüdür. Genelde bu dolma yerli halk tarafından düğün ve özel günlerde çok ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024