Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara soğuk olarak tüketilebilirken, etli dolma çeşitleri ise ana yemek olarak tüketilebilir. Özellikle yanında yoğurt ile enfes gidecek dolma çeşitlerini sevdiklerinizi kolaylıkla hazırlayabilir ve güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Dolma Çeşitleri


Biber Dolması Malzemeleri

  • Yarım kilo dolmalık biber
  • 250 gr dana kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Biber Dolması Nasıl Yapılır?


Biber dolmamızın iç malzemesini hazırlamak için derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine incecik doğranmış kuru soğanı, ince kıyım yapılmış yeşillikleri ve rendelenmiş domatesi ilave edip karıştıralım. Ardından kabımızın içerisine kıymayı, baharatları ve salçaları ekleyip kaşıkla iyice karıştıralım. Diğer kalan malzemeleri de ekleyelim ve parmak uçlarımız ile iyice karışımı harmanlayalım. Akabinde içleri boşaltılmış ve yıkanmış olan biberlerin içlerine alabildiği kadar malzemeden ekleyip uygun bir tencereye dizelim. Bütün dolmalar aynı şekilde hazırlandıktan sonra dolmaların üzerine düz bir tabak kapatalım ve kısık ateşin üzerinde pişirmeye bırakalım.
Dolmalar pişince ocaktan alalım ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kabak Dolması Malzemeleri
  • 1 kg kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kuru nane
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Kabak dolmamızın hazırlanışına öncelikle kabakları soyarak ve içlerini temizleyerek başlıyoruz. Ardından kabakları iyice yıkayalım ve iç malzemesini hazırlamaya geçelim. Pirinçleri bol suyun içerisinde 3-5 dakika kadar bekletelim ve ardından yıkayıp suyunu süzdürelim. Suyu süzdürülen pirinçleri bir karıştırma kabına alalım ve üzerine yağları ilave edelim. Ardından doğranmış kuru soğanı, baharatları ve kıymayı ilave edip yoğuralım ve kabakların yarısına gelecek içlerini dolduralım. Tencerenin içerisine bir çay fincanı kadar sıcak su ekleyelim ve kısık ateşin üzerinde pişirelim. Yemek suyunu çektikçe içerisine sıcak su ekleyelim ve bu şekilde dolmaları pişirelim. Pirinçler yeteri dirilikte pişince ocağın altını kapatalım ve tencereyi bir beze saralım. 10 dakika kadar dinlendirelim ve sıcak olarak servise sunum yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 03:55:10
Dolma Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dolma Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dolma Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

İskilip Dolması

İskilip dolması, adından da anlaşılacağa üzere çorum yöresine ait bir yenmek türüdür. Genelde bu dolma yerli halk tarafından düğün ve özel günlerde çok ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024