Zeytinyağlı Soğan Dolması

Zeytinyağlı Soğan Dolması, Sakın soğanın dolması olur mu diye aklınıza getirmeyin. Çünkü çok büyük yanılırsınız zeytinyağlı soğan dolması gerçekten de çok lezzetli oluyor. Vitamin deposu soğanın çok hafif ağza gelir kıvamlı olacak şekilde içi de harika bir iç harç ile doldurulduğunda ortaya hem görüntü hem de tat bakımından harika bir lezzet çıkıyor.
Bazı kişiler soğanın kokusu yüzünde tüketmezler bu tarif tam size göre soğan piştiğinden dolayı kesinlikle koku olmuyor. Özelikle de misafirlerinize bu enfes ve diğer zeytinyağlılardan farklı olan zeytinyağlı soğan dolmasını mutlaka yapın derim. Şundan emin olun ki misafirleriniz hem çok sevecek hem de tarif farklı gelecek ve sizden tarifini isteyecekler. Şimdi bu enfes tarifi yapmaya başlayalım.

Zeytinyağlı Soğan Dolması İçin Gerekli Malzemeleri

  • Bir çorba kaşığı margarin
  • 15-16 tane büyük boy kuru soğan
  • Bir çorba kaşığı kadar salça
  • Zeytinyağı ve birazda sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • İki tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir çay kaşığı kuru nane
  • Bir bardak pirinç
  • Yeterince tuz
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir su bardağı su
  • Bir tutam dereotu

Zeytinyağlı Soğan Dolması Nasıl Yapılır?


Bu farklı zeytinyağlı dolmasını yapmak için öncelikle soğanların kabuklarını soyun ve bir tarafından aşağı doğru uzunca bir çizik atın. Daha sonra derin bir tencere içinde su kaynatın. Kaynayan suyun içerisine soğanları atın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar soğanları haşlayın.
Haşlanan soğanları sudan alın ve biraz soğuduktan sonra katlarına ayırın. Geldi iç harcını yapmaya bunun için pirinçleri iyice yıkayın pirinç bir kenarda suyunu sızar iken sizde yeşilleri iyice yıkayın ve sonra ince, ince kıyın. Yeşilleri de kıydıktan sonra bir tava içine zeytinyağını ve sıvı yağını koyun, içine pirinçleri atın ve yakmadan kavurun. Pirinçler iyice kavrulduktan sonra da içine dereotunu ve maydanozu ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Kavrulmakta olan pirincin üstüne baharatları ve tuzu da ilave edin ve pirinçler biraz yumuşayana kadar pişirin. Eğer ister iseniz iç harcın içine dolma baharı, kuru üzüm ve çam fıstığı da ilave edebilirsiniz. Daha sonra önceden haşlamış ve katlara ayırmış olduğunuz soğanın katlarının kenarına iç harçtan birazcık koyarak sıkıca sarın ve tüm soğanları bu şekilde sarıp bitirdikten sonra tencere içine dizin. Soğanların üstüne sıcak su ilave edin. Daha sonra tava içinde margarini eritin, içine salçayı da koyun ve iyice kavurun kavurduğunuz salçayı da soğanların üstüne dökün. Tuz ayarını da yapın sakın unutmayın iç harcına da tuz koyduk ona göre tuzunu ayarlayın. Dolmaların üstüne tabakta kapatın ve tam bir saat kadar kısık ateş de pişirin. Siz yine de verilen süreye bağlı kalmayın ara, ara kontrol ederek pişirin. Pişen dolmaları dikkatli bir şekilde servis tabağın alın ister sıcak ister soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 12:45:37
Zeytinyağlı Soğan Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zeytinyağlı Soğan Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Soğan Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
Devamını Oku

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024