Biberlerimizi güzelce yıkadıktan sora sap kısımlarını düzgün bir şekilde kesiyoruz. Kesiti biber arkalarını dolmalarımızı doldurduktan sonra kapak olarak kullanacağımız için muntazam kesilmesi önemlidir. Sap kısımlarını kestiğimiz biberleri kürdanla birkaç kere deliyoruz. Delme işleminin amacı biberlerin içindeki harcın iyi pişmesidir. Biberleri bu şekilde hazırladıktan sonra harcımızı yapmak için pirinci yıkıyoruz ve bir kâseye koyuyoruz. Sıvı, yağ domates rendesi, kuş üzümü ve dolmalık fıstığı güzelce karıştırıyoruz. Bu karışa daha önce hazırladığımız ince kıyılmış maydanoz ve dere otunu koyuyoruz.
Sonra biberlerin içine düzgünce hazırladığımız harcı koyuyoruz burada biberleri çok doldurmamak gerekir. Doldurduğumuz biberleri güzelce tencereye diziyoruz. Daha sonra tavada erittiğimiz tereyağına salça koyuyoruz ve sosumuzu hazırlıyoruz. Biberlerin üzerini geçecek su ekliyoruz ve hazırladığımız sosu biberlerin üzerine sosu güzelce döküyoruz. En son olarak biberlerin üzerine bir tabak koyuyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz.