Öncelikle kuzu kaburgayı enine doğru keselim. Böylelikle iç pilavı koymak için. Kuru soğanı ince bir şekilde doğrayalım. Doğradığımız kuru soğanı tencereye koyalım. Dolmalık fıstık ile kuru soğanı kavuralım. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sonrasında tereyağı ekleyelim. Tereyağı eridikten sonra yıkanmış pirinci ilave edelim. 2-3 dakika kavurduktan sonra tuz ve baharatları ekleyelim. Kavrulan pirinçlerin üzerine kaynamış suyu ekleyin. Pilav suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirelim. Pişen pilavı kuzu kaburganın kesmiş olduğumuz kısmına dolduralım. Pilavı tam kararında koymamız gerekmektedir.
Doldurulmuş kuzu kaburganın ağzını iyice ve sıkı bir şekilde kalın dikiş ipiyle dikmemiz gerekmektedir. Kuzu kaburganın üzerine salçayı sürelim. Kuzu kaburganın rahatça pişeceği bir tencereye koymamız gerekmektedir. Tencerede tereyağını eritin. Kuzu kaburgayı arkasını ve önünü kızartalım. Sonra 4 su bardağı sıcak suyu üzerine dökelim. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 2 saat arkasını ve önünü çevirerek pişirelim. Etler iyice kaynamış olmalıdır. Pişmiş olan kuzu kaburgayı servis tabağına alalım. Kuzu kaburga dolmamız servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.