Kıymalı Kabak Dolması

Kıymalı kabak dolması, Kıymalı kabak dolması hem kuruşu hem de tazesi ile yapılabilmektedir. Taze olanı yazın kuru olanı ise kışın yapılmaktadır. Sağlığa faydalı bir yemektir. Ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Yemeğe davet ettiğiniz misafirlere sunabileceğiniz ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Oldukça doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir.
Sofralarda sevilerek yenen kıymalı kabak dolması özellikle çocuklar ve gelişim döneminde olan gençler tarafından tüketilmelidir. Kıymalı kabak dolmasının besleyici özelliği göz önünde bulundurularak annelerin sofralarda daha sık bulundurması gereken bir yemek çeşididir. Sizde ailenize, sevdiklerinize ve çocuklarınıza hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek öğünü arayışı içinde iseniz kıymalı kabak dolması tercih etmenizi tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı kabak dolması için gerekli olan malzemeler

  • 5 tane büyük boy kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir miktar salçalı su

Üzeri için

  • 2 tane orta boy domates
Kıymalı kabak dolması nasıl yapılır?

Öncelikle kabakları bol su ile yıkayıp saplarını kesin.
Sonra kabakları tam ortadan ikiye bölün ve kabakların içlerini bir bıçak veya tatlı kaşığı yardımı ile boşaltın. Kabaklar içleri doldurulmaya hazırlandıktan sonra dolmanın iç harcını hazırlamaya başlayın. Öncelikle derin bir tava içerisine zeytinyağını koyun ve soğanı soyun. Soyulan soğanı yemeklik bir şekilde küp-küp doğrayın. Tavayı ocağın üzerine koyun ve altını yakın. Biraz soğanlar kavrulduktan sonra rengi dönünce içerisine kıymayı ekleyin. Kıyma ve soğanı birlikte pişirin. Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra salçayı ilave edin. Salça 1-2 dakika kavrulduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edin son olarak pirinci ekleyin. Pirinçler ve baharatlarla biraz piştikten sonra ocağın altını kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra önceden hazırlanan kabakları yanınıza alın ve hazırlanan iç harcını kabakların içine doldurun. Üzerinde bir parmak boşluk bırakın. Çünkü pişerken pirinçler şişerek kabağı dolduracaktır. Tüm kabaklar doldurulduktan sonra tencere içerisine ağızları yukarı gelecek şekilde tek tek dizin. Dizdikten sonra domatesleri büyük bir şekilde dilimleyerek kabakların ağız kısmına yerleştirin. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve ocağın altını yakın. Artık hızlıca kıymalı kabak dolmasının sosunu hazırlayabilirsiniz. Sıcak su içerisine domates salçasını ekleyerek iyice karıştırın. Sonra tencere içerisine kabakların yarısına gelebilecek şekilde salçalı suyu kabaklar üzerine gezdirerek dökün. Yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kabak dolmasının pişip pişmediğini kontrol edin. Kıymalı kabak dolması piştikten sonra ocağın altını kapatın ve biraz dinlendirin. Yemek dinlendikten sonra tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Kıymalı kabak dolması hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 13:28:50
Kıymalı Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kabak Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kabak Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
Devamını Oku

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024