Kıymalı Dolma

Kıymalı Dolma, o kadar güzel bir ana yemek ki bende severek yiyorum. Zaten kıymanın girdiği her yemek lezzetlidir. Aslında dolma denince akla biber dolması, kabak dolması, patlıcan dolması da gelir. Ama bide ben bunu patates ile de yapıyorum çok güzel oluyor. Yaptığınız içi patatese denerseniz patatesi seviyorsanız dolmasını da seveceğinizden eminim.
Bugün size kıymalı biber dolmasını ve nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum. Genelde ben çiğden malzemeleri karıştırarak bibere dolduruyorum sonra bir su bardağı kadar ya da bir buçuk su bardağı kadar tencerenin dibine su ekliyorum ve o su ona yetiyor. Çünkü malzemesine kabukları soyulmuş domatesleri ince kıyıp karıştırıyorum bu da dolmanın sulanarak kendi tadında pişmesini sağlıyor. Küçük biberlerle daha güzel enfes tatlı oluyor. Ama bu anlatacağım tarif biraz farklı hem orta boy dolmalık biberle yapılacak hem de iç malzemeleri hafif kavrulacak. İsterseniz bu lezzetli kıymalı dolmayı deneyerek görelim.

Kıymalı Dolma İçin Gereken Malzemeleri

  • 15-16 tane orta boy dolmalık biber,
  • 2 tane orta boy kuru soğan,
  • 150 gram kıyma,
  • 2 tane domates,
  • 1,5 su bardağı pirinç,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • Karabiber,
  • Az Pul biber,
  • Tuz,
  • Maydanoz,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
  • Dolmaların ağzına kapamak için, 1 tane domates.

Sosu için

  • Sıcak su,
  • 1 yemek kaşığı salça.

Kıymalı Dolma Nasıl Yapılır?


Öncelikle biberlerin kapaklarını çıkarın içlerini temizleyin.
Sonra güzelce yıkayın ve suyunun sızması için süzgeçin içerisine ters bir şekilde kapatın. Tencere alın ve ocağa oturtun içine sıvı yağını ve küçük doğradığınız soğanları hafif kavurun. Sonra üzerine kıymayı ekleyin suyunu salıp rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulurken domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın ve onu da kıymanın üzerine ekleyin. 3-4 dakika daha güzelce kavurun. Ardından salça, pul biber, karabiber ve tuz ilave edin karıştırın. En son olarak da pirinçleri güzelce yıkayın bir güzel süzün ve ince doğranmış maydanozları ekleyin güzelce karıştırın daha sonra fazla beklemeden ocaktan alın. Sonra biberlerin içlerini doldurun ve ağız kısımlarına domates kesip kapak olarak kapatın. Doldurulmuş biberlerin her birini tencereye sırayla dizin. Sosu için salçayı sıcak suda karıştırarak çözdürün. Sonra dolmaların üstünden gezdirerek tencereye dökün. Tencereye dolmaların yarısını geçecek şekilde sıcak su koyun ve kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan tencerenin altını hafif kısın ve ağır kendi lezzetinde biberler ve pirinçler bir güzel pişene kadar pişirin.

Afiyet olsun.
18.01.2024 23:51:56
Kıymalı Dolma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Dolma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Dolma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
Devamını Oku

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024