Hindi Dolması

Hindi dolması, genelde yıl başın da yapılan bir dolma çeşididir. Bu dolma tarifine sadece yeni yıla girerken soframızda yer verdiğimiz gibi diğer günlerde de yapmamızda fayda vardır. Hindi dolmasının diğer türlerine göre biraz zahmetli olması ve geç pişmesi nedeniyle bu dolmaya hamınlar pek sıcak bakmamaktadır. Ancak iç malzemesi hazırlandıktan sonra iş sadece fırında pişirmeye düşünüyor.

Hindi Dolması Malzemeleri

  • 1 tane tüm hindi
  • 1 su bardağı kadar süt
  • Yarım limon
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Bir fiske tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber

Pilav için

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tane kuru soğan
  • 250 gr hindi ciğeri
  • 4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • Yeteri kadar su
  • 1 şeker kaşığı yenibahar
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tutam ince kıyım yapılmış maydanoz
  • 1 tutam ince kıyım yapılmış dereotu (Arzuya göre)

Hindi Dolması Nasıl Yapılır?


Hindi dolması için öncelikle temizlenmiş olarak aldığımız hindiyi iyice yıkayalım ve ardından her tarafını limon ile ovalım. Ardından bir kâsenin içerisine yağ, süt, salça, tuz ve ezilmiş sarımsak ekleyip karıştıralım ve limonlu hindinin her tarafına hazırladığımız bu sostan sürelim. Sosa buladığımız hindiyi bir folyoya saralım ve buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar dinlendirelim.
Hindi dolapta dinlenirken iç malzemesini hazırlamaya geçelim.

Pirinçleri yıkadıktan sonra bir kaba alalım ve üzerine tuz serpiştirip kaynar su ilavesi yapalım. Yaklaşık 1 saat kadar pirinçleri suda bekletelim. Sürenin ardından bir pilav tenceresi alalım ve içerisine sıvıyağı ekleyip ısıtalım. Arkasından yağın içerisine yemeklik şekilde doğradığımız soğanları ve fıstıkları ilave edip hafif kavuralım. Kavrulmuş soğanların içerisine kare şeklinde doğradığımız ciğerleri ilave edelim ve bir iki dakika bu şekilde soteleyelim. Tencerenin içerisine suyunu süzdüğümüz pirinçleri ve tuzu ekleyip biraz daha kavuralım. Akabinde baharatlar ile sıcak suyu ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Pilavımız suyunu çekince ocağın altını kapatalım ve biraz dinlendirelim. Marineli şekilde bekleyen hindiyi buzdolabın içerisinden alalım ve ayak kısımlarını bir folyo ile bağlayalım. Ardından karın kısmına hazırladığımız iç pilavdan dolduralım ve karnını bir iplik ile dikelim. Hindinin üzerine ve altına tereyağı sürelim ve bir folyo ile hindinin tarafını kapatalım. Hazır hale getirdiğimiz hindi dolmasını yaklaşık 250 derecelik fırında 3,5 saat kadar pişirelim ve pişerken de ara sıra kontrol edelim. Pişmiş olan hindinin her tarafına kapladığımız folyoyu çıkartalım ve tekrar tereyağı sürüp bu şekilde fırına gönderelim ve hindinin her tarafının kızarmasını bekleyelim. Nar gibi kızaran hindi dolmamızı fırından alalım ve karın kısmındaki ipliği de açıp sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 04:54:22
Hindi Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hindi Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hindi Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
Devamını Oku

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024