Fırında Tavuk Dolması

Fırında tavuk dolması, özel günlerin vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle fırında pişiriliyor olması yemeğe ayrı bir lezzet katmıştır. Fırında tavuk dolmasını sevdiklerinizin bir arada olduğu dönemlerde hazırlayabilirsiniz. İçerisinde pirinç olması nedeniyle doyurucudur ve herkesin hoşuna gidecek niteliktedir.

Fırın
da Tavuk Dolması Malzemeleri

  • 1 adet orta büyüklükte tavuk
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber

Fırında Tavuk Dolması İç Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tane haşlanmış tavuk ciğeri
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 3 yeme kaşığı margairn
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • Köri, yenibahar ve karabiber

Fırında Tavuk Dolması Üzerine Sürmek için

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 şeker kaşığı toz şeker
Fırında tavuk Dolması Garnitür
  • 250 gr haşlanmış mantar
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı haşlanmış ve küp doğanmış havuç
Fırında Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?

Tavuğu ilk olarak iyice temizleyelim ve bol suda yıkayıp bir tencerenin içerisine oturtalım. Tavuğun üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu ile 5 su bardağı su ilavesi yapalım ve ocağın altını açıp kaynamaya bırakalım.
Tavuklar parçalanmayacak şekilde haşlandıktan sonra tencerenin içerisinde çıkartalım ve bir tepsinin üzerine yerleştirip soğumasını bekleyelim. Tavuk soğurken diğer taraftan da iç malzemesini hazırlamaya geçelim.

İç malzemeler; Ayrı bir tencere alalım ve içerisine ilk olarak yağı ile edip eritelim. Erimiş olan yağın içerisine ilk önce doğranmış soğanları ve hemen ardından dolmalık fıstıkları ilave edip kavuralım. Karışım hafif pembeleşince içerisine yıkanmış pirinçleri ilave edelim ve kavurma işlemini bir müddet daha sürdürelim. Pirinçler birbirini tutup bırakınca içerisine haşlanmış olan tavuğun suyundan ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Pirinçler suyunu çekince tencerenin kapağını açalım ve baharatlar ile kuş üzümlerini yemeğin içerisine katıp karıştıralım. Haşlanmış olan tavuk ciğerini de çok küçük şekillerde doğrayalım ve pilavın içerisine ilave edelim çok hafif karıştıralım.

Doldurma aşaması; Soğumuş olan tavuğu cam bir tepsinin içerisine alalım ve hazır hale getirdiğimiz iç malzemeyi tavuğun karın kısmından doldurmaya başlayalım. Malzemeler tavuğun içerisine girdikten sonra tavuğun doldurulan kısmına bir iplik ile dizelim ve iç malzemenin dışarıya çıkmasını engelleyelim. Bu aşamada kürdan da kullanabilirsiniz.

Üzeri için; öncelikle fazla derin olmayacak bir kâse alalım ve içerisine yoğurdu, salçayı, şekeri ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız bu karışımı fırça ile tavuğun her tarafına sürelim ve bütün işlemi biten tavuk dolmasını fırına gönderelim. Tavuğun her tarafı nar gibi kızarıncaya kadar tavuğu fırında pişirelim. Son olarak pişmiş olan Tavuk dolmamızın her tarafına garnitür serpiştirelim ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:46:22
Fırında Tavuk Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Tavuk Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Tavuk Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
Devamını Oku

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024