Etli Dolma İçi

Etli Dolma İçi, Dolma Türk mutfağının yapı taşlarından bir tanesidir. Türk mutfağında dolma pişmeyen yöre şehir ya da ev yoktur. Fakat bazı yörelerde hazırlanış şekli ufak da olsa değişiklik gösterebilir. Güney doğu bölgesinde ise en fazla yapılan çeşidi ise etli olanıdır. Oldukça lezzetli olan etli dolma her kesin damak zevkine hitap edecek güzelliktedir.
Dolmayı lezzetli yapan kullanılan iç harcının lezzetli olmasıdır. Sizde bu tarifi uyguladığınız takdirde çok lezzetli dolmalar, sarmalar hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Etli Dolma İçi Malzemeleri

  • Yarım Kilo yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta irilikte domates
  • 2 adet orta irilikte kuru soğan
  • 1 küçük çorba kasesi ince doğranmış maydanoz
  • 1.5 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay fincanı sıcak su

Etli Dolma İçi Nasıl Yapılır?


Öncelikle pirinçleri bol su ile nişastası tamamen çıkıncıya kadar yıkıyoruz. Geniş bir teflon tavanın içerisine tereyağını ve sıvı yağı atıp bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra üzerine kıymayı atıp, kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar bir güzel kavuruyoruz. Daha sonra kuru soğanları yemeklik doğrayıp, kavrulmakta olan kıymanın içerisine ilave ediyoruz. Soğanlar diriliğini tamamen kaybedince kabuğunu soyup küp-küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz.
Birkaç dakika bu şekilde kavrulduktan sonra salçaları ilave ediyoruz. Ocağın altını kısıp 2 dakika kadar daha salçayı kavurup, yıkayıp suyunu güzelce süzdüğümüz pirinçleri ilave ediyoruz. Biraz karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Birkaç dakika da bir açıp karıştırmak suretiyle en az 10 dakika da bu şekilde tıpkı pilav kavurur gibi pirinçler, tane tane oluncaya kadar kavuruyoruz. En son sıcak suyu ilave edip, baharatlarını kattıktan sonra suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Dolma içi olduğu için pirinçlerin biraz diri kalması gerekiyor. Bu nedenle pirinçler pişmedi düşüncesi ile su ilavesi yapmayınız. Afiyet Olsun

19.01.2024 07:05:15
Etli Dolma İçi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Dolma İçi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Etli Dolma İçi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
Devamını Oku

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024