Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum kadayıf dolması, Yöresel bir lezzet olan Erzurum kadayıf dolması, ceviz ile kadayıfın muhteşem buluşmasının tadıdır. Bugün başta Erzurum olmak üzere tüm Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde tanınmaya başlandı. Yapılışı kolay bir tatlıdır ancak yapılan her işte olduğu gibi her iş gibi bunun da çeşitli püf noktaları var. Erzurum kadayıf dolması yumurta ile kızartılması nedeniyle ağır bir tatlı olarak görülse de yenildiğinde hafif olduğu hemen fark edilir.
Kadayıfı seviyorsanız ve farklı bir tatmak istiyorsanız bu lezzet tam da size göre şimdiden hem kolay gelsin hem de afiyet olsun.

Erzurum kadayıf dolması için malzemeleri

  • 400 gr. Yaş taze kadayıf
  • 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Şurup için

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Kızartmak için

  • 5 adet yumurta
  • Kızartmak için bol miktarda sıvı yağ
Erzurum kadayıf dolma Nasıl Yapılır?

Tencerenize şekeri koyduktan sonra üzerine suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbete birkaç limon suyunu damlattıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve bir kenara soğuması için bırakın.

Kadayıfların taze olduğuna emin olduktan sonra sarılması için tel tel açılması gerekmektedir. Açılan kadayıfları dikdörtgen şeklinde hazırlayın. Belki biraz zor gelecek bu kısım ama gerekirse bıçak yardımıyla da şekil verebilirsiniz.
Hazırlanan kadayıfların ortasına cevizi bolca koyun ve katlayarak yaprak sarması gibi sarın. İç kısımlarını içe alarak sarmaya özen gösterin. Ayrıca çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya da gayret edin. Yoksa kenarlarından cevizler düşebilir ve yağda dağılabilir. Sıkı olması halinde de hamur kalabilir. Birkaç denemeden sonra eliniz alışacak ve daha kolay saracaksınız. Bu işleme kadayıflar bitene kadar devam edin. Bütün kadayıfları sarma işlemi bittikten sonra büyükçe bir tavaya bolca sıvı yağ koyup ocağın altını açarak yağı kızdırın.

Ayrı bir kâseye yumurtaları kırarak iyice çırpın. Yağ kızdıktan sonra yaptığınız kadayıf dolmasını yumurtaya batırıp kızgın yağa atın. Yağın kadayıf dolmalarının üzerini kaplaması önemlidir. Pişen kadayıfları çatal batırmadan yağdan çıkartın ve şerbetin içine atın.

İsteğe göre yenilirken üstüne ceviz, fındık, fıstık, Antep fıstığı ile süsleme yapabilirsiniz. Ayrıca kaymak veya dondurma ile de servis edebilirsiniz. Erzurum kadayıf dolmasının tamamını hemen tüketemezseniz muhafaza ederken buzdolabına koymayınız. Oda sıcaklığı yeterli olacaktır. Ayrıca yerken ısıtmanıza da gerek yoktur.

Afiyet olsun.
19.01.2024 12:54:22
Erzurum Kadayıf Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Erzurum Kadayıf Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Erzurum Kadayıf Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
Devamını Oku

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024