Domates Dolması

Domates dolması, yaz ayının gelmesi ile marketlerin manav reyonlarını renklendiren domatesler kokusu ile de kendini sevdirmektedir. Her yemeğe yakışan ve lezzet veren domateslerin dolması da bir harika oluyor. Eğer bu tarifi daha önce hiç denemediyseniz size tavsiyemiz Ayaş domatesini kullanmanızdır. Hem iri oluyor hem kokusundaki aroma tüm mutfağı kaplıyor.

Domates Dolması Malzemeleri

  • 11-12 tane orta boy domates
  • 300 gr az yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 şeker kaşığı acı biber salçası
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam ince yıkanmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı margarin

Domates Dolması Nasıl Yapılır?


Domates dolması için ilk olarak pirinçleri sıcak suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletelim ve ardından yıkayıp bir kabın içerisine alalım. Pirinçlerin üzerine kıyma ilavesi yapalım ve bir kaşık ile karıştıralım. Ardından rendelenmiş1 tane kuru soğanı, 1 şeker kaşığı toz şekeri, 5 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 şeker kaşığı acı biber salçasını, dövülmüş 1 diş sarımsağı ve tuzu ilave edip harcı güzel bir şekilde karıştıralım. Akabinde harcın içerisine 1 tatlı kaşığı domates salçasını, 1 şeker kaşığı karabiberi, 1 şeker kaşığı kırmızı pul biberi, ince kıyım yapılmış maydanozları ve 2 yemek kaşığı margarini ekleyip harcı bir güzel yoğuralım.
Hazır hale getirdiğimiz dolma harcını buz dolabına kaldıralım ve domatesler hal olana dek bekletelim.

Bir tane domatesi iyice yıkadıktan sonra sap kısmının olduğu yeri bir bıçakla kapak gibi keserek iç kısmını hafif şekilde açalım. Bir kabak oyacağı ile domateslerin sulu ve tohumlu yerini oyarak çıkartalım. Diğer domatesleri de bu şekilde oyduktan sonra içlerine birer yemek kaşığı kadar iç harçtan ilave edelim ve yayvan bir tencerenin içerisine domatesleri dizelim. Kapaklarını da kapatıp tencerenin kenarından sıcak su ilavesi yapalım ve tencerenin kapağını kapatıp ocağın üzerine yerleştirelim. İlk önce orta harlı ateşte dolmanın suyu kaynamaya başladığında ise ocağın altını kısıp, kısık ateşte dolmaları pişmeye bırakalım. Domatesler ve iç harcı yeterli dirilikte piştiğinde ocağın altını kapatalım ve tencereyi bir bez ile sarıp 10 dakika kadar bekletelim. Dinlendirdiğimiz dolmaları soğumadan servis tabakalarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 09:14:43
Domates Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Domates Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Domates Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
Devamını Oku

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024