Bulgurlu Biber Dolması

Bulgurlu biber dolması, gerçekten çok sevilen bir dolma çeşididir. Özellikle doğu bölgesinde burgurlu yemekler hep ön planda yer alıyor. Uzmanlar tarafından da tavsiye edilen bulgur içinde barındırdığı vitamin ve mineral açısından da oldukça faydalı ve zengin bir besin kaynağıdır. Yalnızca büyükler değil küçükler yani çocuklar da oldukça seviyor.
Hem büyümelerine katkı sağlıyor hem de bol besin maddesi ile ihtiyacınız olan her türlü besini karşılıyor. Sadece bulgur değil içinde kullandığımız diğer malzemelerle oldukça zengin ve lezzet deposu haline geliyor. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi inşallah. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Bulgurlu biber dolması için gerekli olan malzemeler

  • 1,5 kilogram taze yeşil dolmalık biber
  • 2 adet domates+1 adet domates biber dolmasının kapatmak için
  • Bir yemek kaşığı salça
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 dal maydanoz
  • Bir tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz,
  • Bir çay kaşığı kara biber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir kâse pilavlık bulgur
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Soslu için

  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 litre sıcak su
  • İki yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • Tuz

Bulgurlu biber dolma nasıl yapılır?


Önceliklegeniş bir kabın alıp içine malzemeleri koyuyoruz. İlk olarak kuru soğanları soyup yıkayın ve isterseniz robottan geçirin, isterseniz de elinizde yemeklik doğrayın ve kabınıza dökün.
Ardından domatesleri soyup rendeleyin ve onun da içine katın. Daha sonra sarımsakları dövüp içine atın, maydanozları ayıklayarak iyice yıkayın ve ince ince kıyıp harca katın, sonra bulgur, tuz, nane, salça ve baharatları da ekledikten sonra iyice karıştırın ve yağını ilave edin. İyice birbirine karıştıktan sonra dolmalık biberleri yıkayın ve iç bölümlerini çıkarın yani oyun. Hepsinin içini oyduktan sonra hazırladığınız dolma harcından içini doldurarak pişireceğiniz tencereye dizilir.

Dolmalık biberler bitene kadar bu işlem tekrarlanır. Eğer harcınız arttıysa üzülmeyin buzdolabı poşetine koyup daha sonra kullanmak için buzluğa kaldırabilirsiniz. Bu detayı sakın kaçırmayın biberleri yarıya kadar doldurun, eğer fazla doldurursanız pişerken taşabilir. Dolmalık biberleri doldurup bitirdikten sonra üst taraflarını kapatacak şekilde önceden doğradığınız domatesleri kapatın. Bulgurlu biber dolması bittikten sonra diğer taraftan sosunu hazırlamak için orta boy bir tencereye iki yemek kaşığı tereyağı veya margarin koyun ve erimesini sağlayın. Sonra içine yarım yemek kaşığı kadar salça ezip üzerine bir litre kadar su koyun ve kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra içine tuzunu da ilave edip karıştırın ve bulgurlu biber dolmasının üzerine dökün.

Biber dolmalarının üzerini hafif kapatacak şekilde yavaşça dökün suyu ve ağzını kapatarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirin. Bu arada arada bir içini açıp kontrol ediniz biberler suyunu çektiyse ek su koyabilirsiniz ve tadına bakıp pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Piştikten sonra biraz havalandırın ve daha sonra servis tabağına alın ve servis edin. Bulgurlu biber dolması tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 18:33:45
Bulgurlu Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bulgurlu Biber Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bulgurlu Biber Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dolma Tarifleri

Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
Devamını Oku

Dolma Pişirme

Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
Devamını Oku

Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
Devamını Oku

Lor Dolması

Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
Devamını Oku

Halep Dolması

Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
Devamını Oku

Biber Dolması Sosu

Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
Devamını Oku

Kara Lahana Dolması

Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
Devamını Oku

Bumbar Dolması

Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
Devamını Oku

Kaburga Dolması

Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
Devamını Oku

Soğan Dolması

Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024