Biber Dolması Zeytinyağlı

Biber dolması zeytinyağlı, günümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında şüphesiz zeytinyağlı biber dolması gelmektir. Yapılışı ve lezzetiyle doyumsuz olan zeytinyağlı biber dolmasını tarifi ve yapılışıyla birlikte açıklamaya çalışalım

Biber dolması zeytinyağlı için gereken malzemeler

  • 3 adet kuru soğan
i>2 su bardağı pirinç
  • Yarım yemek kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım maydanoz
  • Birkaç tane taze nane
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay fincanı kadar dolmalık fıstık
  • 2 normal domates
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Biber dolması zeytinyağlı nasıl yapılır?


    Önce içinde kullanılacak malzemeler için kuru soğanlar ince ince doğranır ardından yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Soğanlar kavrulunca kadar rendelenmiş 2 domates eklenir ve karıştırılır. Yıkanmış ve suyu süzülmüş olan 2 su bardağı pirinç ilave edilerek yavaşça kavrulur. Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, karabiber, kuru nane, toz şeker ve tuz eklenir. Karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Daha sonra olarak ince ince doğranmış taze naneler ve maydanoz eklenir ve iyice karıştırılır. Diğer yandan dolmalık biberlerin kapak tarafı açılır ve iyice yıkanır. Her bir biberin iç kısmına harcını doldurularak tencereye koyulur. Bu kısımda en önemli olan nokta pirinçlerin rahat bir şekilde şişmesi için biberleri çok sıkı bir şekilde doldurmamak gerekir, yarısını biraz geçecek şekilde iç harcı doldurmak yeterli olacaktır.
    Hazırladığımız biber dolmaların kapağına kapatmak için 2 adet domates küçük doğranarak her biberin tepe kısmına kapatılır. Daha sonra normal bir tencereye doldurularak son olarak dolmalık biberlerin üzerlerine 1 çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir ve dolmalık biberlerin yarısına kadar gelecek su ilave edilir. Tencerenin kapağı açık kalmayacak şekilde kapatılarak pişmeye bırakılır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25- 30 dakika kaynayıp soğuduktan sonra servis yapılır. Dolmalık olacak biberlerin büyüklüğü ve küçüklüğü kişilerin tercihlerine bırakılır. Verilen malzemelerin ölçüsünde 14-15 tane zeytinyağlı biber dolması elde edilebilir.
    20.01.2024 01:32:49
    Biber Dolması Zeytinyağlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

    Sayfayı Düzenle

    Biber Dolması Zeytinyağlı Yorumları

    Kırmızı sayıyı girin

    0 Yorum Yapılmış "Biber Dolması Zeytinyağlı"
    Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

    Dolma Tarifleri

    Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara so...
    Devamını Oku

    Dolma Pişirme

    Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme ...
    Devamını Oku

    Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması

    Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmada...
    Devamını Oku

    Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

    Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıc...
    Devamını Oku

    Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

    Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Bibe...
    Devamını Oku

    Lor Dolması

    Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşh...
    Devamını Oku

    Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

    Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur ol...
    Devamını Oku

    Halep Dolması

    Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığ...
    Devamını Oku

    Kalamar Dolması

    Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma...
    Devamını Oku

    Fırında Biber Dolması

    Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Ha...
    Devamını Oku

    Biber Dolması Sosu

    Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi ...
    Devamını Oku

    Kara Lahana Dolması

    Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında ser...
    Devamını Oku

    Biber Dolması Kaç Kalori?

    Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan biber d...
    Devamını Oku

    Bumbar Dolması

    Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümüzde...
    Devamını Oku

    Beyaz Lahana Dolması

    Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve davet ...
    Devamını Oku

    Kaburga Dolması

    Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ye...
    Devamını Oku

    Dolma Çeşitleri

    Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan gerek ana yemek olarak sunulan gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek tüketile...
    Devamını Oku

    İç Pilavlı Tavuk Dolması

    İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere hit...
    Devamını Oku

    Kıymalı Biber Dolması

    Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmas...
    Devamını Oku

    Soğan Dolması

    Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konukl...
    Devamını Oku

     

    Popüler İçerik
    Dolma Tarifleri
    Dolma Pişirme
    Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
    Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
    Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
    Son Forum Konuları
    Yardım Sayfaları
    Gizlilik Politikası  
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Ocak - 2024