{ "title": "Zeytinyağlı Soğan Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Zeytinyagli-Sogan-Dolmasi-39.jpg", "date": "20.01.2024 12:45:37", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı Soğan Dolması, Sakın soğanın dolması olur mu diye aklınıza getirmeyin. Çünkü çok büyük yanılırsınız zeytinyağlı soğan dolması gerçekten de çok lezzetli oluyor. Vitamin deposu soğanın çok hafif ağza gelir kıvamlı olacak şekilde içi de harika bir iç harç ile doldurulduğunda ortaya hem görüntü hem de tat bakımından harika bir lezzet çıkıyor. Bazı kişiler soğanın kokusu yüzünde tüketmezler bu tarif tam size göre soğan piştiğinden dolayı kesinlikle koku olmuyor. Özelikle de misafirlerinize bu enfes ve diğer zeytinyağlılardan farklı olan zeytinyağlı soğan dolmasını mutlaka yapın derim. Şundan emin olun ki misafirleriniz hem çok sevecek hem de tarif farklı gelecek ve sizden tarifini isteyecekler. Şimdi bu enfes tarifi yapmaya başlayalım.

Zeytinyağlı Soğan Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Zeytinyağlı Soğan Dolması Nasıl Yapılır?

Bu farklı zeytinyağlı dolmasını yapmak için öncelikle soğanların kabuklarını soyun ve bir tarafından aşağı doğru uzunca bir çizik atın. Daha sonra derin bir tencere içinde su kaynatın. Kaynayan suyun içerisine soğanları atın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar soğanları haşlayın. Haşlanan soğanları sudan alın ve biraz soğuduktan sonra katlarına ayırın. Geldi iç harcını yapmaya bunun için pirinçleri iyice yıkayın pirinç bir kenarda suyunu sızar iken sizde yeşilleri iyice yıkayın ve sonra ince, ince kıyın. Yeşilleri de kıydıktan sonra bir tava içine zeytinyağını ve sıvı yağını koyun, içine pirinçleri atın ve yakmadan kavurun. Pirinçler iyice kavrulduktan sonra da içine dereotunu ve maydanozu ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Kavrulmakta olan pirincin üstüne baharatları ve tuzu da ilave edin ve pirinçler biraz yumuşayana kadar pişirin. Eğer ister iseniz iç harcın içine dolma baharı, kuru üzüm ve çam fıstığı da ilave edebilirsiniz. Daha sonra önceden haşlamış ve katlara ayırmış olduğunuz soğanın katlarının kenarına iç harçtan birazcık koyarak sıkıca sarın ve tüm soğanları bu şekilde sarıp bitirdikten sonra tencere içine dizin. Soğanların üstüne sıcak su ilave edin. Daha sonra tava içinde margarini eritin, içine salçayı da koyun ve iyice kavurun kavurduğunuz salçayı da soğanların üstüne dökün. Tuz ayarını da yapın sakın unutmayın iç harcına da tuz koyduk ona göre tuzunu ayarlayın. Dolmaların üstüne tabakta kapatın ve tam bir saat kadar kısık ateş de pişirin. Siz yine de verilen süreye bağlı kalmayın ara, ara kontrol ederek pişirin. Pişen dolmaları dikkatli bir şekilde servis tabağın alın ister sıcak ister soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }