{ "title": "Yaprak Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/yaprak-dolmasi.gif", "date": "19.01.2024 15:06:05", "author": "Cazim", "article": [ { "article": "Yaprak Dolması Türk mutfağının en önemli zeytinyağlıları arasında yer almaktadır. Hem zahmetli olması hem de lezzeti ile en zor zeytinyağlı olduğu düşünülüyor olsa da piknikler ve misafir ağırlamak için en çok tercih edilen yiyecekler arasında yer alan yaprak sarması yapımında öncelikle asma yapraklarının salamura edilmesi gerekmektedir. Asma yaprakları salamura edildikten sonra sarma işlemi gerçekleştirilir. Dilerseniz sarma işinden hemen sonra pişirebilmeniz mümkün olacağı gibi dilerseniz buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda saklayıp daha sonra pişirebilmeniz de mümkündür.