{ "title": "Top Kabak Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Top-Kabak-Dolmasi-27.jpg", "date": "19.01.2024 23:44:00", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Top kabak dolması, pişirme süresi olarak diğer dolmalardan daha kısadır. Ortalama 20 dakikada pişer. Uzun kabakla aynı tada sahiptirler fakat piyasada bulmak biraz daha zordur. Ayrıca top kabak dolması yaş sebzeden yapılır. Kurutulmuş şekli satılmamaktadır. Denemek isteyenler için malzemeler ve tarifi şu şekildedir:

Top kabak dolması malzemeler
Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Top kabaklar kaşıkla oyulur ve içleri yıkanıp tuzlanır. Alt tarafına bıçak yardımıyla iki kesik atılır. İç harcı için iri doğranmış soğanlar tencerede zeytinyağı ile pembe renk alıncaya kadar karıştırılır. Kıyma kullananlar için kıyma tam bu anda atılır. Kıymasız iç harç için yıkanıp suyu iyice süzmüş pirinç tencereye dökülür. Ardından baharatlar ve tuz eklenir ve bir taşım sıcak su dökülür. Kısık ateşte kapalı kapak ile suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu ortalama 5 dakikada çekecektir. Ardından ince doğranan maydanoz ve dereotu iç harca eklenir ve sıcaklığı geçince içi boşaltılan top kapakların içine fazla bastırılmadan konulur. Altı yağlanan tencereye nizami şekilde, açık tarafları yukarı bakacak şekilde dizilir. Üst üste gelmemesi için geniş bir tencere tercih edebilirsiniz. Top kabakların yarı seviyesine kadar sıcak su dökülür ve kısık ateşte kapağı kapalı şekilde ortalama 20 dakikada pişecektir. Süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz.
" } ] }