{ "title": "Soğan Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/sogan-dolmasi.jpg", "date": "20.01.2024 05:43:42", "author": "Kezer", "article": [ { "article": "
Soğan dolması gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak tüketilen dolma çeşitlerinden biridir. Soğan dolmasını özel günlerinizde hazırlayıp konuklarınıza şaşırtıcı ikramlar sunabilirsiniz. Adını sık, sık duyduğumuz fakat tarifini denemeye pek cesaret edemediğimiz soğan dolmasını size önereceğimiz tarif ile hazırlamayabilir ve sevdikleriniz ile kendinize bir şölen sunabilirsiniz.

Soğan Dolması malzemeler
Soğan Dolması Nasıl Yapılır?

Soğanların hepsinin baş kısmını keselim ve içlerini bir oyacak yardımıyla oyalım. Oyduğumuz soğanların iç kısmını bir bıçak ile ince kıyım yapalım ve karıştırma kabının içerisine alalım. Ardından maydanoz ve dereotlarını yıkayalım ve doğrayıp soğanların yanına ilave edelim. Pirinçleri de derin bir kâseye alalım ve üzerine sıcak su ilavesi yapıp bekletelim. Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik şeklinde doğrayalım ve kabın içerisine alıp karıştıralım. Diğer kalan kıymayı ve baharatları da rondoya alıp bir güzel çekelim ve kabın içerisine alalım. Son olarak salçaları, suyu süzülmüş pirinçleri, tuzu ve sıvıyağı da ekleyelim ve karışımı bir güzel karıştıralım.

Arzuya göre isterseniz soğanları bir taşım kaynattıktan sonra içlerini doldurabilirsiniz. Ancak biz bu aşamada soğanları haşlamadan içlerini doldurduk ve çok hoş oldu. İçleri boşaltılmış soğanların boş kısımlarına hazırladığımız iç harçtan ilave edelim ve yarısına kadar dolduralım. Bütün soğanlar doldurulduktan sonra yayvan bir tencerenin içerisine dizelim ve üzerine düz bir kapak kapatalım. Ardından soğanların iç kısımlarına su girmeyecek şekilde tencereye sıcak su ilavesi yapalım ve pişmeye bırakalım. Yaklaşık yarım saat kadar dolmalarımızı pişirelim ve sıcak olarak servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }