{ "title": "Pirinçli Biber Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Pirincli-Biber-Dolmasi-18.jpg", "date": "22.01.2024 00:52:59", "author": "EMRE DOĞANCI", "article": [ { "article": "Pirinçli Biber Dolması: Bayramlarda özel günlerde bolca yere sahip olan ve bundan mütevellitTürk kültüründe önemli bir yere sahip olan dolmanın ana ve ara öğünlerde tüketilen birçok çeşidi vardır. Fakat bugün size en pratik olanının nasıl yapıldığını anlatacağım. Tabi her yiğidin ayrı yoğurt yiyişi var demiş atalarımız sizlere bu tarifi anlatırken kendime özgü şeylerde vereceğim.

Pirinçli Biber Dolması Malzemeleri
Pirinçli Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Biberlerimizi güzelce yıkadıktan sora sap kısımlarını düzgün bir şekilde kesiyoruz. Kesiti biber arkalarını dolmalarımızı doldurduktan sonra kapak olarak kullanacağımız için muntazam kesilmesi önemlidir. Sap kısımlarını kestiğimiz biberleri kürdanla birkaç kere deliyoruz. Delme işleminin amacı biberlerin içindeki harcın iyi pişmesidir. Biberleri bu şekilde hazırladıktan sonra harcımızı yapmak için pirinci yıkıyoruz ve bir kâseye koyuyoruz. Sıvı, yağ domates rendesi, kuş üzümü ve dolmalık fıstığı güzelce karıştırıyoruz. Bu karışa daha önce hazırladığımız ince kıyılmış maydanoz ve dere otunu koyuyoruz. Sonra biberlerin içine düzgünce hazırladığımız harcı koyuyoruz burada biberleri çok doldurmamak gerekir. Doldurduğumuz biberleri güzelce tencereye diziyoruz. Daha sonra tavada erittiğimiz tereyağına salça koyuyoruz ve sosumuzu hazırlıyoruz. Biberlerin üzerini geçecek su ekliyoruz ve hazırladığımız sosu biberlerin üzerine sosu güzelce döküyoruz. En son olarak biberlerin üzerine bir tabak koyuyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz.
" } ] }