{ "title": "Piliç Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/pilic-dolmasi.jpg", "date": "21.01.2024 03:56:23", "author": "Mertol", "article": [ { "article": "
Piliç dolması, zor bir yemek gibi görünse de bir kere deneyenlerin ikinciyi yapmak için sabırsızlanacakları bir tariftir. Piliç dolması gerek fırında gerekse ocağın üzerinde yapılması mümkün bir tariftir. Yalnız biz bu tarifimizde piliç dolmayı fırında ve fırın poşetinde pişirmeyi uygun gördük ve bu şekilde harika oldu. Şimdi piliç dolma tarifimizi yapmaya geçebiliriz.

Piliç Dolma Malzemeleri
Dışı için
İç Harcı için
Piliç Dolma Nasıl Yapılır?

Temizlenmiş olarak aldığımız pilici bol suyun altında yıkayalım ve deri kısmı tuzlayalım. 10 dakika kadar pilici tuzlu halde bekletelim ve ardından elimiz ile ufalayarak tuzu çıkartalım. Dışarısına sürmek için verdiğimiz malzemeleri bir kabın içerisine alalım ve çatal ile çırpıp pilicin her tarafına sürelim. Piliç, üzerine sürülen malzeme ile beklerken bizde iç harcını hazırlamaya geçelim.

Pirinçleri iyice yıkayıp bir kabın içerisine alalım. Üzerine sıcak su ile tuz ilavesi yapalım ve bu şekilde yarım saat kadar bekletelim. Verilen süre içerisine bekletilmiş olan pirinçleri süzelim ve bir tencerenin içerisine yağ ilavesi yaptıktan sonra ilave edip kavuralım. Pirinçler beş dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine dolmalık fıstıkları ekleyelim ve birkaç dakika da bu şekilde kavuralım. Fıstıklar da kavrulduktan sonra kuş üzümünü, tuzu ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kadar ocağın üzerinde harmanlayalım. Akabinde kaynar suyu pirinçlerin içerisine ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirelim. Pirinçler bu aşamada tam pişmeyecektir ve biraz diri kalacaktır. Hazırlanmış olan iç harcı marine edilmiş pilicin içerisine yerleştirelim ve but kısımlarını birbirinin içerisinden geçirip pirinçlerin dışarı çıkmasını engelleyelim. Bu aşmada isterseniz pilicin doldurulduğu yeri bir iğne iplik ile dikebilirsiniz. Ardından pilici unlanmış olan fırın poşetinin içerisine alalım ve poşeti bir tepsinin içerisine yerleştirip orta kısmından iğne ile birkaç delik açalım. Hazırladığımız piliç dolmasını 200 derecelik fırının içerisine gönderelim ve 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Üzeri kızarmış ve eti pişmiş olan piliç dolmamızı fırından alıp bir servis tabağının üzerine yerleştirelim ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }