{ "title": "Kuzu Dolma", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Kuzu-Dolma-85.jpg", "date": "21.01.2024 06:16:36", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Kuzu dolma: Kuzu eti protein açısından çok zengindir. Günlük protein ihtiyacımızın neredeyse yarısından fazlasını kuzu eti ile karşılayabiliriz. Kuzu etinde yeterli miktarda demir de bulunur. Demir minerali diyetler için çok önemlidir. Çocukların büyümesi, bağışıklık sistemi ve yaraların hemen iyileşmesi için gerekli olan çinko kuzu etinde bulunmakta ve yeterli oranda çinkoyu kuzu etinden karşılamak mümkündür. Kemiklerin mineral yapısı, erkeklerin prostat hastalığına kuzu eti iyi gelmektedir. Vücutta gerekli olan B vitaminin en büyük kaynağı kuzu etidir. Manganez, bakır bakımından da zengindir. Kuzu eti sıkıdır. Renk olarak pembemsi donuk bir renktir. Kart bir et olmadığından diğer etlere göre daha çabuk pişer. Doymamış yağ oranı bakımından da oldukça zengindir. Tandır, sote, kuşbaşı yapmak için en uygun yer kuzunun kol etidir. Kuzu şiş yapmak için, but bölümü, pirzola için sırt kısmı, haşlamak için ise incik kısmı kullanılmaktadır.