{ "title": "Kuş Üzümlü Dolma", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Kus-Uzumlu-Dolma-72.jpg", "date": "21.01.2024 08:54:37", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kuş üzümlü dolma: oldukça lezzetlidir. Türk mutfağında dolma çeşitlerinin yeri bilinmektedir. Dolma iç harcına kuş üzümü detayı dolmanın çok daha lezzetli bir hal almasına fayda sağlamaktadır. Kuş üzümlü dolma biber, kabak, patlıcan veya üzüm sarmasından yapılabilmektedir. Tüm dolma çeşitlerinin içeriğine kuş üzümü eklenerek çok daha lezzetli bir hal almaktadır. Bol içerikle yapılan zahmetli bir yemektir. Sofralarda yaprak sarması oldukça sevilmektedir. Herkes tarafından beğenilerek yenmektedir. Hemen hemen kimsenin hayır diyemeyeceği zeytinyağı ile yapılmış kuş üzümlü yaprak sarması Türk mutfağında en özel yemekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Sizde dolmanızı kuş üzümlü bir şekilde yapmak istiyorsanız işte kuş üzümlü dolma tarifi. Özellikle misafir alımlarında tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Misafirinize eşsiz ve ayrıcalıklı bir tat sunumunda bulunmanız için mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Kuş üzümlü dolma için gerekli olan malzemeler
Kuş üzümlü dolma nasıl yapılır?

Öncelikle kuş üzümlerini bir gece önceden ıslatın. Artık kuş üzümlü dolmanın harcını yapalım. Soğanları soyun. Tava içerisine soğanı küp-küp doğrayarak kavurmak için ocağa alın. Tava içerisine zeytinyağını ekledikten sonra ocağın altını açın. Rengi pembeleşene kadar soğanları kavurun. Soğanlar kavrulurken pirinçleri yıkayarak derin bir kap içerisine alın. Üzerine su ekleyin ve bu şekilde soğan kavrulana kadar bekletin. Soğanlar biraz pembeleşince içine fıstıkları ilave edin ve kısık ateşte devamlı olarak karıştırın. Sonra pirinçlerin suyunu süzün ve soğan içerisine ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sonra tencerenin kapağını açarak kuş üzümlerini ve baharatları ekleyin. Son olarak tuzunu da ekledikten sonra yarım çay bardağı su ilave edin. 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin. Artık kuş üzümlü dolmanın iç harcı hazır. Suda tuzunun gitmesi için iyice yıkanan yaprakların saplarını tek tek koparın. Sonra yaprağı düz bir şekilde serin ve yaprak içerisine hazırlanan harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Üzüm yaprağının yanlarını kapatacak şekilde sarın. Sarılan yaprakları tencere içerisine dizin. Yaprak ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlamaya devam edin. Sarma işlemi bittikten sonra dolmanın sosunu hazırlayalım. Sıcak su içerisine tuz ve salça ilave ederek çırpın. Tencere içerisindeki yaprak dolmaları üzerinde limonu dilimleyerek dizin. Sonra hazırlanan salçalı suyu dolmalar üzerine gezdirerek dökün. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını açın. Kuş üzümlü dolmayı kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde 1 saat pişirin. Kuş üzümlü dolmalar pişince biraz dinlendirin. Dolma dinlendikten sonra tabaklara alınıp servis yapılır. Kuş üzümlü dolma hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }