{ "title": "Kuru Patlıcan Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/kuru-patlican-dolmasi.jpg", "date": "20.01.2024 10:13:37", "author": "Yekpare", "article": [ { "article": "
Kuru patlıcan dolması; ülkemizin dört bir yanında inanılmaz çeşitliliğe sahip olan dolma çeşitleri arasından en özgün ve en leziz tada sahip olanlarından biridir. Lahana, biber, patlıcan vb. Tipik malzemelerin aksine, kuru patlıcan dolmasında doldurulmak üzere tahmin edileceği gibi kuru patlıcan kullanılır ve bu da tarife bambaşka bir tat katar. Yöresi hakkında bazı ufak belirsizlikler olsa da Güneydoğu Anadolu'da, özellikle Antep yöresinde daha çok benimsenen bir yemektir, dolayısıyla da Güneydoğu yöremize mal olmuş bir dolmadır. Kuru patlıcan dolmasını tam anlamıyla pişirebilmek için; itiraf etmek gerekirse hem mutfak konusunda ustalık gereklidir hem de tabi ki o yörenin havasını solumuş olmak gereklidir. Fakat genel hatlarını uygulayarak, herkes basit bir kuru patlıcan dolması hazırlayabilir. Yazının devamında da böyle bir deneme yapmak isteyenler için kuru patlıcan dolması tarifinin adım adım uygulanışı ve gerekli malzemeleri yazılmıştır.

Kuru patlıcan dolması için gerekli malzemeler
NOT: Yukarıdaki malzeme miktarları bir tencerelik servis içindir. Daha az veya daha çok servise ihtiyaç duyanlar malzeme miktarını yukarıdakilerle orantılı olarak ayarlamalıdır. Fakat daha çok pişirecek olanlara da kuru patlıcan dolmasını yukarıdaki miktarlarda kısımlara ayırarak bölüm bölüm pişirmeleri tavsiye edilir.

Kuru patlıcan dolması tarifi nasıl yapılır?
" } ] }