{ "title": "Kuru Biber Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/kuru-biber-dolmasi.gif", "date": "22.01.2024 01:31:56", "author": "Almira", "article": [ { "article": "Kuru biber dolması, ülkemizin çoğu yöresinde çok farklı yöntemlerle pişirilmektedir. Dolmanın yapımında çoğunlukla kıyma ya da bıçak arası denilen zırh kıyma et kullanılmaktadır. Kıymanın kuzu ve dana karışık olması dolmanın lezzetini arttıracak bir unsurdur. Yemeğin hazırlığı sırasında, kuru biberlerin yeni sezonda üretilmiş olması çok önemlidir. Bu pişmesine etki edecektir. Dikkat edeceğimiz önemli bir noktada, biberlerin içini çok doldurmamanız ve dolmanın pişme suyunu fazla koymamanızdır. Gerektiği takdirde suyu sonradan bile ilave edebilirsiniz. Kuru biber olduğu için, suyunu pişerken çekmesi gerekir. Dolma içinin bir gün önceden hazırlanması halinde, dolmanızın daha lezzetli olduğunu sizde görebilirsiniz. Dolmanın tarifinde kullandığımız taze sumak tadına ekşilik vermektedir. Ancak sevmediğiniz takdirde bunu kullanmayabilirsiniz. Dolmamızın püf noktaları bunlardan ibaret. Bu tarifin en büyük avantajı kış aylarında bile dolma yeme zevkini sizlere yaşatabilmesidir. Dilerseniz birlikte kuru biber dolmasını hazırlamaya başlayalım.