{ "title": "Kıymalı Kabak Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Kiymali-Kabak-Dolmasi-44.jpg", "date": "21.01.2024 13:28:50", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kıymalı kabak dolması, Kıymalı kabak dolması hem kuruşu hem de tazesi ile yapılabilmektedir. Taze olanı yazın kuru olanı ise kışın yapılmaktadır. Sağlığa faydalı bir yemektir. Ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Yemeğe davet ettiğiniz misafirlere sunabileceğiniz ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Oldukça doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Sofralarda sevilerek yenen kıymalı kabak dolması özellikle çocuklar ve gelişim döneminde olan gençler tarafından tüketilmelidir. Kıymalı kabak dolmasının besleyici özelliği göz önünde bulundurularak annelerin sofralarda daha sık bulundurması gereken bir yemek çeşididir. Sizde ailenize, sevdiklerinize ve çocuklarınıza hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek öğünü arayışı içinde iseniz kıymalı kabak dolması tercih etmenizi tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı kabak dolması için gerekli olan malzemeler
Sosu için
Üzeri için
Kıymalı kabak dolması nasıl yapılır?

Öncelikle kabakları bol su ile yıkayıp saplarını kesin. Sonra kabakları tam ortadan ikiye bölün ve kabakların içlerini bir bıçak veya tatlı kaşığı yardımı ile boşaltın. Kabaklar içleri doldurulmaya hazırlandıktan sonra dolmanın iç harcını hazırlamaya başlayın. Öncelikle derin bir tava içerisine zeytinyağını koyun ve soğanı soyun. Soyulan soğanı yemeklik bir şekilde küp-küp doğrayın. Tavayı ocağın üzerine koyun ve altını yakın. Biraz soğanlar kavrulduktan sonra rengi dönünce içerisine kıymayı ekleyin. Kıyma ve soğanı birlikte pişirin. Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra salçayı ilave edin. Salça 1-2 dakika kavrulduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edin son olarak pirinci ekleyin. Pirinçler ve baharatlarla biraz piştikten sonra ocağın altını kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra önceden hazırlanan kabakları yanınıza alın ve hazırlanan iç harcını kabakların içine doldurun. Üzerinde bir parmak boşluk bırakın. Çünkü pişerken pirinçler şişerek kabağı dolduracaktır. Tüm kabaklar doldurulduktan sonra tencere içerisine ağızları yukarı gelecek şekilde tek tek dizin. Dizdikten sonra domatesleri büyük bir şekilde dilimleyerek kabakların ağız kısmına yerleştirin. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve ocağın altını yakın. Artık hızlıca kıymalı kabak dolmasının sosunu hazırlayabilirsiniz. Sıcak su içerisine domates salçasını ekleyerek iyice karıştırın. Sonra tencere içerisine kabakların yarısına gelebilecek şekilde salçalı suyu kabaklar üzerine gezdirerek dökün. Yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kabak dolmasının pişip pişmediğini kontrol edin. Kıymalı kabak dolması piştikten sonra ocağın altını kapatın ve biraz dinlendirin. Yemek dinlendikten sonra tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Kıymalı kabak dolması hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }