{ "title": "Kıymalı Dolma", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Kiymali-Dolma-26.jpg", "date": "18.01.2024 23:51:56", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Kıymalı Dolma, o kadar güzel bir ana yemek ki bende severek yiyorum. Zaten kıymanın girdiği her yemek lezzetlidir. Aslında dolma denince akla biber dolması, kabak dolması, patlıcan dolması da gelir. Ama bide ben bunu patates ile de yapıyorum çok güzel oluyor. Yaptığınız içi patatese denerseniz patatesi seviyorsanız dolmasını da seveceğinizden eminim. Bugün size kıymalı biber dolmasını ve nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum. Genelde ben çiğden malzemeleri karıştırarak bibere dolduruyorum sonra bir su bardağı kadar ya da bir buçuk su bardağı kadar tencerenin dibine su ekliyorum ve o su ona yetiyor. Çünkü malzemesine kabukları soyulmuş domatesleri ince kıyıp karıştırıyorum bu da dolmanın sulanarak kendi tadında pişmesini sağlıyor. Küçük biberlerle daha güzel enfes tatlı oluyor. Ama bu anlatacağım tarif biraz farklı hem orta boy dolmalık biberle yapılacak hem de iç malzemeleri hafif kavrulacak. İsterseniz bu lezzetli kıymalı dolmayı deneyerek görelim.

Kıymalı Dolma İçin Gereken Malzemeleri
Sosu için
Kıymalı Dolma Nasıl Yapılır?

Öncelikle biberlerin kapaklarını çıkarın içlerini temizleyin. Sonra güzelce yıkayın ve suyunun sızması için süzgeçin içerisine ters bir şekilde kapatın. Tencere alın ve ocağa oturtun içine sıvı yağını ve küçük doğradığınız soğanları hafif kavurun. Sonra üzerine kıymayı ekleyin suyunu salıp rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulurken domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın ve onu da kıymanın üzerine ekleyin. 3-4 dakika daha güzelce kavurun. Ardından salça, pul biber, karabiber ve tuz ilave edin karıştırın. En son olarak da pirinçleri güzelce yıkayın bir güzel süzün ve ince doğranmış maydanozları ekleyin güzelce karıştırın daha sonra fazla beklemeden ocaktan alın. Sonra biberlerin içlerini doldurun ve ağız kısımlarına domates kesip kapak olarak kapatın. Doldurulmuş biberlerin her birini tencereye sırayla dizin. Sosu için salçayı sıcak suda karıştırarak çözdürün. Sonra dolmaların üstünden gezdirerek tencereye dökün. Tencereye dolmaların yarısını geçecek şekilde sıcak su koyun ve kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan tencerenin altını hafif kısın ve ağır kendi lezzetinde biberler ve pirinçler bir güzel pişene kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }