{ "title": "Kıymalı Biber Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/kiymali-biber-dolmasi.jpg", "date": "19.01.2024 05:22:24", "author": "Lavanta", "article": [ { "article": "
Kıymalı biber solması, yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yazın gelmesi ile hemen, hemen haftada bir kere herkesin evinde yapılan kıymalı biber dolmasını bir de bizim önerdiğimiz tarif ile yapmanızı umut ediyoruz. Özellikle biberlerin el ile seçilip alınması ve boyutlarının oldukça küçük olması hem görsellik açısından hem de damakta bıraktığı lezzetli açısından kişileri mest etmektedir.

Kıymalı Biber Dolması Malzememler
Kıymalı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Biberlerin baş kısımlarına, baş parmağımız ile içe doğru bastırarak yarısına kadar çıkartalım ve bu aşama da kopmamasını sağlayalım. Ardından biberlerin içlerinde bulunan tohumları ve biberlerin kapak kısımlarında bulunan etli yerleri bir bıçak ile temizleyip suyun altını iyice yıkayalım. Yıkadığımız biberlerin kapak kısımlarını açalım ve tezgâhın üzerine iç kısımları aşağıya bakacak şekilde yerleştirip suyunun akmasını kolaylaştıralım. Biberler iç kısımlarında kalan suları boşaltırken bizde kıymalı harcın yapım aşamasına geçelim.

Kıymayı bir büyük bir kâsenin içerisine alalım ve üzerine tuz serpiştirelim. Arkasından soğanların kabuklarını soyalım ve dörde bölüp mini bir robotun içerisine yerleştirip çekelim. İnce kıyım yapılmış soğanları elimize alalım ve avucumuzun içinde sıkıp suyunu çıkartalım. Suyunu veren soğanları, zeytinyağını ve rendelenmiş bir diş sarımsağı kıymanın üzerine alıp yoğuralım. Yıkanmış maydanozları ve kabukları soyulmuş domatesleri de robottan çekip kıymalı harcın üzerine alalım. Sıcak su ile yıkanmış pirinçleri, salçaları ve diğer malzemeleri de karıştırma kabına dahil ettikten sonra güzelce karıştıralım ve dolmaların içerisine yarısına gelecek şekilde dolduralım. Doldurduğumuz dolmaların üzerlerine sert olan domatesi doğrayıp ağız kısımlarına yerleştirelim ve kapaklarını da kapatıp tencerenin içerisine dizelim. Bütün dolmaları tencerenin içerisine aldıktan sonra üzerine bir tabak kapatalım ve dolmaların içerisine girmeyecek şekilde 200 ml sıcak su ilavesi yapalım ve orta ateşte dolmaların suyu kaynayana dek pişirelim. Yemeğin suyu kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım ve 25 dakika kadar kıymalı dolmaları pişirelim. Verilen sürede pişmiş olan kıymalı biber dolmalarını ocağın üzerinden kapağı kapalı kalacak şekilde alalım ve bir bezin içerisine saralım. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra sunum tabaklarına alıp servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }