{ "title": "Kabak Çiçeği Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/kabak-cicegi-dolmasi.jpg", "date": "20.01.2024 10:14:35", "author": "Tanören", "article": [ { "article": "
Kabak çiçeği dolması hem lezzetli hem de ilginç dolma tariflerinden biridir. Canınız dolma çektiğinde kabak çiçeği dolmasını yarım saat içerisinde hazırlayabilir ve kendinize eşsiz bir şölen yapabilirsiniz. Ayrıca kabak çiçeğinin içerisinde bol miktarda B1, C vitamini, fosfor, potasyum, çinko ve lif bulunduğu için haftada en az bir kere tüketilmesi gerekir. Faydaları saymakla bitmeyen kabak çiçeğinin en bilindik faydası ise böbrek, sindirim, mantar, tansiyon, öksürük ve sinirsel sorunlara karşı da etkili olmasıdır.

Kabak Çiçeği Dolması Malzemeleri
Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?

Dolmamızı hazırlamak için derin bir kap alalım ve içerisine soğanları küp şeklinde doğrayıp ilave edelim. Soğanların üzerine yıkanmış pirinçleri ve rendelenmiş domatesi ilave edip karıştırmaya başlayalım. Ardından kabımızın içerisine ince kıyım yapılmış yeşillikleri, salçayı ve kıymayı ekleyip parmak uçlarımız ile yoğurmaya başlayalım. Dolmanın iç malzemesine baharatlar ile yağı da ekleyelim ve biraz yoğurduktan sonra 2 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenmiş olan iç malzemeden kabak çiçeklerinin içlerini çok sıkışmayacak şekilde dolduralım. Bütün çiçekler doldurulduktan sonra fazla derin olmayan bir tencereye dizelim ve üzerine yarım bardak sıcak su ilavesi yapıp pişirmeye bırakalım. Çiçeklerin kabukları çok hassas olduğu için çabuk pişecektir. Bu aşamada çok fazla su eklemek yerine azar, azar ve çektikçe eklemek gerekir. Dolmaların içleri ve dışları piştikten sonra tencerenin içerisinden alalım ve bir servis tabağına dizip sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }