- 1,5 su bardağı yarım yağlı süt
Üzeri için
- Kaymak, krema veya krem şanti
İncir Dolması Nasıl Yapılır?
İncirleri bol su ile iyice yıkayıp bir kap içerisine alalım. Sütü ısıtıp sıcak olarak incirlerin üzerine dökelim ve bir kapak ile kapatarak yaklaşık olarak bir saat kadar bu şekilde bekletelim. Sıcak süt içinde bekletilen kuru incirler yumuşayacaktır.
İncirlerin süt içinde bekletilme süresi bitince, sütün içinden çıkartalım ve yıkayalım. Kuru incirlerin sap kısımlarını kesip kesilen yerden içe doğru bastıralım. Böylece çukur bir çanak görünümü alacaktır.
Cevizleri iri olacak şekilde kıyalım ve bir kâse içerisine alalım. Bir tane portakalı yıkayıp kabuğunu rendeleyip ve cevize ilave edelim. Üzerine tarçın ekleyip karıştıralım. İncir dolmasının iç harcı bu şekilde hazırlanmış olur.
İç harç malzemesinden, incirlerin içerisine dolduralım ve içleri doldurulmuş incirleri bir tencereye dizelim. İncir dolmasının üzerine toz şeker serpilerek bir su bardağı su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak ocağa koyulur. İncir dolması kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 20 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatılır.
İncir dolmasının üzerine krem şanti kullanılacaksa, bir su bardağı soğuk süt ile toz krem şanti iyice çırpılarak hazırlanır. İsteğe göre kaymak veya hazır krema da kullanılabilir. Ayrıca üzerine hiçbir şey ilave etmeden sade olarak da servis edilebilir.
İncir dolması servise hazırdır.
Afiyet olsun.
"
}
]
}