{ "title": "Fırında Kadayıf Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Firinda-Kadayif-Dolmasi-19.jpg", "date": "21.01.2024 12:23:40", "author": "damla şahin", "article": [ { "article": "
Fırında Kadayıf Dolması, Tadına doyum olmayan çok lezzetli bir o kadar da pratik tadı ağır olmayan bir fırında kadayıf tatlısı ailecek ve misafirlerinizle beraber sevebileğiniz çıtır çıtır tatlı. Tadına şerbetine lezzetine doyum olmayan çay saatinize uygun lezzetli bir tatlıdır. Çok sevdiğim bir tatlıyı sizinle paylaşmak istiyorum.

Fırında Kadayıf Dolması Malzemeleri
Şerbeti için
Sosu için
Fırında Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

Fırında kadayıf dolması için hazırlayacağınız şerbeti tencereye beş bardak şekeri koyunuz. Ocağınızda kaynayıncaya kadar bekletiniz. Bekleme süresinde yarım bardak limon suyunu ekleyiniz. 5 dakika ocakta kaynadıktan sonra sosu için kendinize geniş bir kâse ayarlayınız. Kasenizin içine bir tane yumurta yarım bardak sür, vanilya ekleyip iyice karıştıralım. Krema kıvamına gelene kadar. Aldığımız kadayıftan bir parça alarak güzel düzgünce açalım. Üzerine doğradığımız cevizi ya da fındığı koyup dolma şeklinde saralım. Daha sonra hazırladığımız sosa batıralım. Kullanacağımız tepsinin içine yağlı kâğıt koyarsak altı yapışmaz alırken zorlanmazsınız. Kadayıfımız bitene kadar aynı işlemi tekrar uygulayalım. Sardığımız kadayıfların üzerine yağ ısıtıp üzerinde gezdirelim. Daha sonra kadayıf dolmayı fırına 175 dereceye atalım. Kadayıf dolması piştikten sonra. Fırından çıkartalım 10 dakika beklemeye alalım. Beklemeye aldıktan sonra daha önce hazırladığımız şerbetimizi kadayıf dolmasının üzerinde her yerine gelecek şekilde şerbeti gezdirelim. İsterseniz üzerine fındık ya da cevizde ekleyebilirsiniz. Kadayıflar şerbeti iki, üç saat içinde çeker. Şerbeti çektikten sonra misafirlerinize ya da aile bireylerinize gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz.
" } ] }