{ "title": "Fırında Kabak Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Firinda-Kabak-Dolmasi-81.jpg", "date": "21.01.2024 05:26:08", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Fırında kabak dolması, Kabak bitki olarak algılansa da aslında tohumları olduğu için bir meyvedir. Kabağın kalın kabukları sayesinde içerisindeki naif yapısı korunur. Kabakta A, E, C, K vitaminleri bulunur. Demir, bakır, magnezyum açısından zengindir. Kabağın içerisinde bulunan mineral ve vitaminlerin sağlığa çok faydası vardır. Kalp sağlığına yararlıdır ve kansere karşı korur. Sindirim sistemi, bağışıklık sistemine iyi gelir. Göz sağlığında da etkilidir. Kanserler arasında en iyi prostat kanserine iyi gelmektedir. İçerdiği magnezyum sayesinde kalp krizi, felci en aza indirir. İçerisin de az yağ oranı olduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Diyetin vazgeçilmez yiyeceklerindendir. İçerisinde bulunan mineraller sayesinde eklem sorunlarını aza indirmeye yardımcı olur. Saç içinde önemli bir yeri vardır.

Fırında kabak dolması tarifi malzemeleri
Fırında kabak dolması sosu malzemeleri
Fırında kabak dolması tarifi hazırlanış şekli: Kabaklar alacalı bir şekilde soyulur ve iyice yıkanır. 3'e bölünür ve içi iyice çıkarılır. İç harcı için maydanozlar, soğanlar ve sarımsaklar küçük küçük doğranır. Pirinç iyice yıkanır bir kaba koyulur. Soğan, sarımsak, maydanoz, salça, sıvı yağ, kıyma, tuz, karabiber, pul biber, kekik eklenerek iyice harç karıştırılır. Fırın tepsisine dizilmiş kabakların içi iyice doldurulur ve dilimlenmiş domatesle kapatılır. Sos için salça, sıcak su, pul biber, kekik, karabiber, tuz karıştırılır ve tepside dizili olan kabakların üzerine dökülür. Tepsi folyo ile iyice kapatılır. Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında pişirilir. Piştikten 10 dakika sonra servis edilir.
" } ] }