{ "title": "Fırında Biber Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/firinda-biber-dolmasi.jpg", "date": "19.01.2024 09:00:53", "author": "Gülbeden", "article": [ { "article": "
Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Hanım biber dolmasını soslu veya tencerede sulu olarak hazırlanmaktadır. Ancak fırında yapıldığı zaman lezzeti bir kat daha artan biber dolması, sevmeyenlerin bile keyif alarak tükettikleri bir lezzet halini alır. Evet, son zamanlarda oldukça popülerleşen leziz ve doyumsuz tada sahip fırında biber dolmasının tarifi şimdiden afiyet olsun.

Fırında Biber Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle biberlerin iç kısımlarını temizlemek için baş parmağınız ile dolmaların sap kısımlarından iç kısımlarına doğru hafifçe bastırın ve eliniz ile sapından tutup çekin. Eğer kolaylık olsun diyorsanız bir bıçak yardımı ile biberlerin baş kısımlarını kesin ve iç kısımlarında bulunan tohumları aşağıya doğru silkeleyin. Ardından biberleri bol su ile yıkayıp bir kevgirin üzerine alarak sularının süzülmesi bir kenarda beklemeye bırakın.

Ardından kuru soğanların kabuklarını soyduktan sonra ince kıyım yapın ve bir karıştırma kabının içerisine ilave edin. Ardından kıyım yapılmış kuru soğanların üzerine bir tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve eliniz ile ovun. Üzerine 300 gr az yağlı kıymayı, 1 çorba kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve baharatları da karıştırma kabının içerisine alarak karıştırın. Bulguru ve pirinci bir süzgecin içerisine alın ve suyun altına tutarak yıkayın. Yıkanmış olan pirinç ile bulguru da karıştırma kabını alın ve maydanozu da yıkayıp doğrayın. Maydanoz ile sıvı yağını ve rendelenmiş sarımsakları da diğer harçların yanına alarak parmak uçlarınız ile çok hafif şekilde yoğurun. Bütün malzemeler ile buluşmuş olan dolma harcını güzel bir şekilde karıştırın.

Hazır hale gelmiş olan iç malzemeyi biberlerin yarısına gelecek şekilde doldurun ve bir tencerenin içerisine dizin. Bütün biberler tencerenin içerisine dizildikten sonra tencerenin içerisine bir bardak sıcak su ile açılmış margarini ve tereyağını dolmaların üzerine gezdirin ve ocağın altını orta ateşte açın.

Dolmaların suyu kaynayınca ocağın altını kısın ve suyunu çektikçe pişene kadar dolmaların üzerine su ilavesi yapın. Dolamalar tamamen piştikten sonra tencerenin içerisinden bir fırın tepsisinin üzerine alıp dizin. Fırının ayarını 200 dereceye getirin ve biberleri fırına gönderip üzerleri kızarana dek pişirin. Fırında biber dolmalarını kızardıktan sonra fırından alın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }