{ "title": "Etsiz Biber Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Etsiz-Biber-Dolmasi-25.jpg", "date": "21.01.2024 23:06:13", "author": "EMRE DOĞANCI", "article": [ { "article": "Etsiz Biber Dolması, Tarihi Orta Asya uzanan dolmanın Türk mutfağının vaaz geçilmez lezzetlerinden biridir. Dolmanın hemen hemen her sebzeden yapılabilen yemektir. Bu yazıda size dolmanın bir çeşidi olan etsiz biber dolmasının nasıl yapıldığını öğreneceğiz. Yapım aşamasında malzemelerin bire bir kullanılması yemeğinizi çok daha lezzetli yapacaktır.

Etsiz Biber Dolması Malzemeleri
Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Bir orta boy tencerenin içine sıvı yağımızı koyuyoruz ve soyulmuş soğanlarımızı bu yağın içince pembeleşinceye kadar iyice kavuruyoruz. Daha sonra yıkayarak temizlediğimiz pirinçleri ekleyip güzelce pirinçleri kavuruyoruz. 3 domatesin kabuklarını soyup küp-küp doğrayıp tencereye koyuyoruz ve 4 dk kadar kavurup domateslerin erimesiyle yarım su bardağı su eklenerek suyunu çekilmesini bekliyoruz ve bu sırada içine maydanoz, karabiber, nane ekliyoruz. Bu hazırladığımız dolma harcını biberlerin içine kaşık ile koyuyoruz ve elimizde kalan domates ile biberlerin ağızlarını kapatıyoruz. Daha sonra dolmalarımızı tencereye diziyoruz ve üzerine azcık geçecek kadar su ilave ediyoruz. Pişirme esnasında dolmaların pirinçleri dağılmaması için dolmaların üzerini bir tabak ile kapatabiliriz. Daha sonra dolmalarımızı yaklaşık 30 dk orta ateşte pişiriyoruz 30 dk sonra pirincini kontrol ederek pişip pişmediğini anlıyoruz. Eğer piştiğine kanaat getirdiysek dolmalarımızı 15 dk dinlendirdikten sonra servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }