{ "title": "Etli Kabak Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/etli-kabak-dolmasi(1).JPG", "date": "20.01.2024 14:25:30", "author": "Tuğçe", "article": [ { "article": "
Etli kabak dolması, yaz ayının geldiğini soframızı renklendiren yeşil renkli sebzelerden anlarız. Bunlardan bir tanesi de mükemmel lezzeti ve şifa verici özelliği ile kabak sebzesidir. Kabak sevmeyenlerin bile yanında 1-2 kaşık yoğurt ile severek tükettikleri etli kabak dolmasının yapılışına geçebiliriz.

Etli Kabak Dolması Malzemeleri
Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Bu enfes dolma tarifimizin yapımına öncelikle eti satır ile iyice doğrayarak başlayalım. Kıyma kıvamına getirdiğimiz eti bir yoğurma kabımızın içerisine ilave edelim ve üzerine de saçlar ile baharatları ekleyip güzelce yoğuralım. Eti baharatlar ile birkaç dakika yoğurduktan sonra pirinçleri yıkayalım ve ince kıyım yapılmış yeşillikler ile kabımıza alıp karıştıralım. Ardından bir tane kuru soğanı da rendeleyip kabımıza alalım ve sıvı yağını da ekleyip kaşıkla karıştıralım. Margarin hariç bütün malzemeleri kabımıza ekledikten sonra harcımızı kabaklar hazırlanana dek dinlendirelim.

Dolmalık kabaklarımızın dış kabuk kısımlarınızı zevkimize göre temizleyelim ve iki eşit parçaya keselim. Bu aşamada kabaklar çok uzun ise üçe de bölebiliriz. Kestiğimiz kabakların iç kısımlarını bir tatlı kaşığı ya da varsa oyacak isle çıkartıp bir tabağın üzerine alalım. Arzu edersin kabak içlerini sebze çorbalarınıza veya harici yemek için kullanabilirsiniz.

İç kısımlarını itinalı bir şekilde oyduğumuz kabakların boş kalan kısımlarına dinlendirdiğimiz harçtan ilave edip biraz bastıralım. Kabakların yarısına kadar etli harçtan ilave etikten sonra bütün kabakları dolduralım ve üzerlerine birer kaşığı margarin ilavesi yapıp tencerenin içerisine dizelim. Tencerenin yanından 1-2 bardak sıcak su ilavesi yapalım ve orta ateşin üzerinde etli kabak dolmalarını pişmeye bırakalım. Kabaklar yeteri dirilikte pişince tencerenin altını kapatalım ve yemeğimiz kendini çekene kadar birkaç dakika bekleyip ardından servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }