{ "title": "Etli Dolma İçi", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Etli-Dolma-Ici-63.jpg", "date": "19.01.2024 07:05:15", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Etli Dolma İçi, Dolma Türk mutfağının yapı taşlarından bir tanesidir. Türk mutfağında dolma pişmeyen yöre şehir ya da ev yoktur. Fakat bazı yörelerde hazırlanış şekli ufak da olsa değişiklik gösterebilir. Güney doğu bölgesinde ise en fazla yapılan çeşidi ise etli olanıdır. Oldukça lezzetli olan etli dolma her kesin damak zevkine hitap edecek güzelliktedir. Dolmayı lezzetli yapan kullanılan iç harcının lezzetli olmasıdır. Sizde bu tarifi uyguladığınız takdirde çok lezzetli dolmalar, sarmalar hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Etli Dolma İçi Malzemeleri
Etli Dolma İçi Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri bol su ile nişastası tamamen çıkıncıya kadar yıkıyoruz. Geniş bir teflon tavanın içerisine tereyağını ve sıvı yağı atıp bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra üzerine kıymayı atıp, kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar bir güzel kavuruyoruz. Daha sonra kuru soğanları yemeklik doğrayıp, kavrulmakta olan kıymanın içerisine ilave ediyoruz. Soğanlar diriliğini tamamen kaybedince kabuğunu soyup küp-küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz. Birkaç dakika bu şekilde kavrulduktan sonra salçaları ilave ediyoruz. Ocağın altını kısıp 2 dakika kadar daha salçayı kavurup, yıkayıp suyunu güzelce süzdüğümüz pirinçleri ilave ediyoruz. Biraz karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Birkaç dakika da bir açıp karıştırmak suretiyle en az 10 dakika da bu şekilde tıpkı pilav kavurur gibi pirinçler, tane tane oluncaya kadar kavuruyoruz. En son sıcak suyu ilave edip, baharatlarını kattıktan sonra suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Dolma içi olduğu için pirinçlerin biraz diri kalması gerekiyor. Bu nedenle pirinçler pişmedi düşüncesi ile su ilavesi yapmayınız. Afiyet Olsun

" } ] }