{ "title": "Dolma İçi Nasıl Hazırlanır", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/dolma-ici-nasil-hazirlanir.gif", "date": "20.01.2024 02:45:23", "author": "Sure", "article": [ { "article": "
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Biber, soğan, domates, patlıcan, patates, yaprak, pazı dolma olarak hazırlanabilecek sebzelerdendir. Hazırlanan dolmanın damaklarda güzel tat bırakması için iç harcının lezzetli hazırlanması gerekir. Dolma içi de farklı şekillerde hazırlanarak değişik tatlar ortaya çıkabilir.

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı Dolma İçi İçin Gerekli Malzemeleri
Zeytinyağlı Dolma İçi Nasıl Yapılır?

Sıvıyağ uygun bir tencereye koyularak ısıtılır. Kuru soğanların kabukları soyulduktan sonra ince ince kıyılır. Dolmalık fıstıklar ve ince kıyılmış kuru soğanlar ısınan yağda 2-3 dakika kadar kavrulur. Ardından pirinç ayıklanarak bol su ile yıkanır ve kavrulan soğanların üzerine eklenerek yine 2-3 dakika kadar kavrulur. Yıkanmış kuş üzümü, tuz, yenibahar, nane, kekik, karabiber ve kırmızı pul biber kavrulan malzemelerin üzerine eklenerek karıştırılarak zeytinyağlı dolma içi hazır hale gelir.

Etli Dolma İçi

Etli Dolma İçi İçin Gerekli Malzemeleri
Etli Dolma İçi Nasıl Yapılır?

Etli dolma içini hazırlamak için kıyma derin bir kabın içine alınır. Kuru soğanın ve domateslerin kabukları soyularak kıymanın üzerine rendelenir. Ardından bol su ile yıkanmış pirinç, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, salça ve sıvı yağ eklenerek malzemeler karıştırılır. Tüm malzemeler homojen bir şekilde karışına kadar harç karıştırılır. Etli dolma için hazır.
" } ] }