{ "title": "Dolma Biber", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Dolma-Biber-28.jpg", "date": "20.01.2024 09:46:40", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "
Dolma biber: Klasik Türk mutfağının leziz zeytinyağlı yemeklerinin ilk başında gelen dolma yemeklerinden biridir. Biber dolması çoğu kadının bildiği bir yemek çeşididir. Zeytinyağlı dolmaların lezzeti bir başka olur, özellikle de yapanın eli de lezzetli yemek yapmaya yakışıyorsa tadına doyum olmaz.

Dolma Biber için malzemeler
Dolma Biber nasıl yapılır?

Bir tencerenin tabanına ince ve küçük kuru soğan doğranır ve zeytinyağı tencereye konup kavurmaya başlanır, soğanların rengi pembe oluncaya kadar kavrulur soğanlar kavrulunca içine Antep fıstığı da eklenir, daha sonra ise pirinç ilave edilip 2 dakika daha kavurun, üzerine şeker, tuz ve 1 çay bardağı suyu da koyup iyice karıştırıp pişmeye bırakın. Pişen biber dolması içini ocaktan alıp 10 dakika süresince ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın. Bu sırada maydanozları doğrayın ve tarçın, karabiber, kırmızı biber, tuz, kuru veya yeşil nane ile önceden hazırlanmış içe ekleyip iyice karıştırın. Dolmalık biberlerin içinde olan çekirdekli olan yeri biberleri yırtmadan ve çatlatmadan nazikçe çıkartın, hazır olan dolmalık içi biberlerin içine doldurun yalnız kapak olarak domatesi yuvarlak yuvarlak dilim olacak şekilde doğrayalım ve biberlerin içinin üzerine kapak olarak kapatalım ve tencerenin içine biber dolmasını domates ile kapalı olan yeri yukarı gelecek şekilde güzelce dizelim. Tencerenin içerisine biber dolmasının üzerini kapatacak kadar kaynamış su koyup tencerenin ağzını kapatalım ve tencerenin altını yakalım kaynayınca da altını kısıp kısık ateşte pişirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }