{ "title": "Dolma Biber Yemeği", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Dolma-Biber-Yemegi-19.jpg", "date": "20.01.2024 06:45:11", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Dolma biber yemeği: Acı ve tatlı çeşitleri olan sebze veya baharat olarak kullanılan bitkilere biber denir. C vitamini açısından çok önemli bir yere sahiptir. Dolma biberi, iştah açar, hazmı kolaylaştırır, mideyi kuvvetlendirir. Cinsel arzuyu arttırır. Kanamayı önler. Romatizmaya iyi gelir. Balgam söktürür. Akciğeri temizler. Soğuk algınlığına iyi gelir. Kalp hastalığı ve damar tıkanıklıklarına iyi gelir. Diş ve boğaz ağrılarına da iyi gelmektedir. Dolma biberi sebze yemeklerinde ve salatalar da kullanılır. İçine harç hazırlayarak dolma biberi yemeği yapılır. İçerisinde bol miktarda portakalda bulunduğu kadar C vitamini vardır. Bağışıklık sistemi için çok faydalıdır. K vitamini de içerir. K vitamini kan pıhtılaşma özelliği sayesinde özelliği sayesinde kanamaları durdurur. Sulu ve lifli bir sebze olduğundan tok tutar. Diyetlerin vazgeçilmez sebzesidir dolma biberi. Cilt sağlığında da çok etkilidir.

Dolma biber yemeği malzemeleri
Sosu için
Dolma biber yemeği nasıl yapılır?

İlk olarak dolma biberlerinin içi temizlenir. Bol suda iyice yıkanır ve süzülür. Bir kaba pirinç yıkanır ve konulur üzerine baharatları atılır. Maydanoz ince kıyılır ve kaba koyulur. 2 adet domatesin kabukları soyulur, küçük küçük doğranır ve harca katılır. Salça, kıyma ve sıvı yağda eklenir. Son olarak 2 adet orta boy soğan ince ince kıyılır ve harca eklenir. Harç iyice karıştırılır ve dolma biberlerinin içleri doldurulur. Doldurulan dolma biberlerinin ağızları dilimlenmiş domates ile kapatılır ve pişirilecek tencereye dizilir. Küçük bir kapta salça ve sıcak su karıştırılır ve dolma biberlerinin üzerinden gezdirilir ve kısık ateşte pişirilir. Pirinç ve dolma biberi piştiğinde ocağın altı kapatılır ve istenildiği zaman servis edilir.
" } ] }