{ "title": "Bulgurlu Kuru Dolma", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Bulgurlu-Kuru-Dolma-88.jpg", "date": "20.01.2024 19:35:13", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "Bulgurlu kuru dolma, sebzelerin bol olduğu zamanda güneş altında kurutulur. Kış aylarında da hormonlu sebzeler tüketmektense yaz aylarında kurutmuş olduğumuz sebzeleri tüketmek daha sağlıklı. Yaz aylarında yapmış olduğumuz kuru sebzeler ile istenilen yemek gönül rahatlığı ile yapılır. Özellikle kış aylarında kadınların altın günlerinin vazgeçilmez yemeklerinden biri.

Bulgurlu Kuru Dolma Malzemeleri
Sosu için
Bulgurlu Kuru Dolma Nasıl Yapılır?

Bulgurlu kuru dolma yapılışına ilk olarak patlıcan, biber, salatalıkları 15-18 dakika kadar derin bir tencerenin içinde kaynatın. Haşlama işlemi bittikten sonra soğuk sudan geçirin ve suyunun süzülmesi için bir süre bekletin. Derin bir karıştırma kabının içine kuru soğanları küçük küçük doğrayın hemen ardından kıymayı salça, yağ, sarımsak, bulgur, nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Yapmış olduğumuz bulgurlu karışımı kurutmalık sebzelerin içini doldurup ağzını kapatıp birbirine yapıştırın ve derin bir tencereye sıralı şekilde dizin. Bulgurlu kuru dolmayı doldurma işlemi bitikten sonra sıra geldi sosunu hazırlamaya. Küçük bir karıştırma kabına salça zeytinyağı ve biraz da sıcak su ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırın. Yapmış olduğumuz sosu bulgurlu kuru dolmanın üzerinde gezdirin ve orta ateşte 30-40 dakika kadar pişirin bulgurlu kuru dolmalar yumuşayınca ocakta indirin. Bulgurlu kuru dolma hazır istediğiniz gibi servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }