{ "title": "Bulgurlu Kabak Dolması", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Bulgurlu-Kabak-Dolmasi-65.jpg", "date": "19.01.2024 20:13:33", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "
Bulgurlu kabak dolması, tarifi güzel ve lezzetli bir yemek tarifidir. Bulgurlu kabak dolması özellikle kadınların altın günlerinin olmazsa olmazıdır. Sadece kadın günlerinde değil özel günlerde ve toplantılarda da yapılıp sunulan şık yemek tarifleri arasındadır. Yanına iki türlü pasta çeşidi yapıp güzel bir tabak hazırlayarak misafirlerinize güzel bir sunum yapabilirsiniz. Ayrıca içine koyduğumuz malzemeler vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğundan oldukça besleyici bir besin kaynağıdır. Bu tarifte kabakları isterseniz kızartıp da doldurabilirsiniz. Kızartmadan da doldurabilirsiniz. İkisi de oldukça lezzetli oluyor, tavsiye ederim.

Bulgurlu kabak dolması için gerekli malzemeler
Sosu için
Bulgurlu kabak dolması nasıl yapılır?

İlk olarak kabakların dışını traşlayın oyun ve iç harcını yapmaya başlayın. Soğanları soyun ve robottan geçirin. Sonra kıymayı koyup soğanla yoğurun. Domatesleri rendeleyip, sarımsakları dövün, maydanozları ayıklayarak ince doğrayın, pirinçleri, tuzu ve yağını da koyup birbirlerine karıştıktan sonra yarım litre kaynar su koyup biraz pişirin. Harcınız tam pişmeyecektir biraz diri kalacaktır, bu durum normaldir. Harcınızı biraz soğumaya bırakın bu arada biraz yağ koyulmuş yanmaz tavada kabakların her tarafını eşit olacak şekilde kızartın. Kızarttıktan sonra hazırladığınız iç harcı doldurun. Bulgurlu kabak dolmasının pişeceği tencereye dizin. Kabakları doldururken yarısına kadar doldurmaya dikkat edin. Kabakları doldurduktan sonra bir adet domatesi küçük küçük doğrayıp bulgurlu kabak dolmasının üzerini kapatın. Başka bir yerde tavaya sorunu hazırlamak için önce yağını koyup eritin. Yağı eridikten sonra salçasını koyup iyice kavurun. Yeteri kadar tuzunu da koyduktan sonra sıcak suyu üzerine ekleyin. Salçalı su kaynadıktan sonra bulgurlu kabak dolmalarının üzerini basacak kadar koyun. Tencerenin ağzını kapatıp kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısıp ve kabaklar yumuşayınca kadar pişirin. Kabakları çatalla kontrol ederek piştiğini anlayabilirsiniz. Bulgurlu kabak dolmalarınız hazır. Servis tabağına alıp bir bardak ayranla servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }