{ "title": "Biber Dolması İçi", "image": "https://www.dolmatarifleri.gen.tr/images/Biber-Dolmasi-Ici-92.jpg", "date": "20.01.2024 12:14:03", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Biber dolması içi, biber dolması farklı iç harçlar kullanılarak yapılabilir. Çiğ, kavrularak etli, pirinçli ya da bulgurlu biber dolması içi hazırlanarak farklı lezzetler ortaya çıkabilir. Biber, kalori bakımından düşük bir sebze olduğu için diyet listelerinde de sıkça yer verilmektedir. Vitamin, mineral, diyet lifi ve protein bakımından da zengin sayılan sebzeler arasında yer alan biber, farklı çeşitlere sahiptir. Dolma olarak kullanılacak biber genelde dolmalık biber olsa da kırmızı biber ya da yeşil köy biberi de dolma yapılarak tüketilebilir. Biber, farklı sindirim problemlerine karşı iyi gelir. Kilo vermeyi kolaylaştırır, hafif vücut ağrılarını giderir, hafızaya karşı iyi gelir, öksürük tedavisinde kullanılabilir. Migrene ve kansere karşı iyi geldiği düşünülen biber, bağışıklık sistemini de kuvvetlendirici etkiye sahiptir.

Kıymalı biber dolması içi için gerekli malzemeler
Kıymalı biber dolması nasıl yapılır?

Pirinçler ayıklandıktan sonra süzgece alınarak bol suyla yıkanır. Yıkanan pirincin suyu süzülür. Tavaya kıyma alınarak suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Suyunu çeken kıymanın üzerine sıvıyağ eklenir. Kuru soğanın kabukları soyulup, ufak yemeklik olacak şekilde kıymaya eklenip, kavurmaya devam edilir. Üzerine yıkanıp, suyu süzülen pirinç eklenerek 5 dakika kadar daha kavrulur. Domatesin kabukları soyulup yine küp-küp doğranır. Biraz daha kavrulduktan sonra salça eklenir. Bir süre daha kavrulup, üzerine baharatlar, tuz ve rendelenmiş sarımsak eklenip karıştırılır. Kıymalı dolması içi hazır. Biberler doldurulabilir.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı biber dolma içi için gerekli malzemeler (Kavrulmuş)
Zeytinyağlı biber dolma içi nasıl yapılır?

Pirinç bol suyun altında nişastası gidene kadar birkaç defa yıkanır. Uygun bir tavanın içine sıvıyağ eklenip kızdırılır. Kızgın yağa incecik doğranmış kuru soğan eklenir. Üzerine dolmalık fıstıklar ilave edilir. Soğanların rengi değişene kadar kavrulur. Önceden yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler tavaya ilave edilip, karıştırılır. İnce kıyılmış maydanoz, domates salçası, kırmızı pul biber, nane, karabiber ve tuz eklenir. Son olarak iç harca 1 çay bardağı kadar su eklenir. Malzemeler suyunu çektikten sonra zeytinyağlı dolma içi ocaktan alınarak dolma doldurulabilir.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı dolma içi için gerekli malzemeler (Çiğ)
Zeytinyağlı dolma içi nasıl yapılır?

Pirinçler bol suyun altında yıkanıp, suyu süzülür. Süzülen pirinçler karıştırma kabına alınır. Üzerine kuru soğan ince yemeklik doğranır. Nane, kırmızı biber, karabiber, tuz, salça, limon suyu, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz ve sıvıyağ eklenip, elle homojen bir şekilde karıştırılır. Çiğ zeytinyağlı dolma içi hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }